Ozvaničena odluka
2

U Službenom listu objavljena odluka o mandatima za Dom naroda Parlamenta FBiH

Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Centralna izborna komisija BiH je, na osnovu dostavljenih rezultata glasanja provedenog u skupštinama kantona, potvrdila rezultate posrednih izbora i dodijelila mandate za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Odluka je ozvaničena objavom u Službenom listu BiH.

Pet preostalih nedodijeljenih mandata za Dom naroda Parlamenta Federaracije BiH, odnosno tri iz reda srpskog naroda i dva iz reda ostalih, bit će potvrđena naknadno.

Mandati iz reda ostalih bit će potvrđeni nakon pravomoćnosti odluka o raspodjeli mandata delegatu iz reda ostalih u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine od 11.02.2019. godine.

Mandati iz reda srpskog naroda bit će potvrđeni nakon provedbe procedure propisane članom 37. stav (3) Uputstva o postupku provedbe posrednih izbora za tijela vlasti u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom BiH.

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara kazala je ranije kako očekuje da u toku dana stigne usvojena Odluka o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata stigne u Dom naroda Parlamenta FBiH.

"Očekujem kako će do kraja dana ipak biti zaprimljena, kao i objavljena u Službenom glasniku BiH", kazala je Bradara.

Konstituirajuća sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH bit će zakazana za srijedu, 20. februara, u 11 sati, potvrdila je predsjedavajuća ovog doma Lidija Bradara.

Ovdje možete pročitati imena i perzimena svih delegata.