{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U školama traje sedmica sjećanja na holokaust

S
2.2.2011. u 18:21
0
3
U školama traje sedmica sjećanja na holokaust
0
U školama traje sedmica sjećanja na holokaust
Dodatne informacije o holokaustu u školama
Ministarstvo obrazovanja i nauke KS, u saradnji sa Institutom za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava UNSA donijelo je Odluku da se od 31. januara do 4. februara, u svim osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo, obilježi 27. januar - Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta.
U svim završnim razredima osnovnih škola i u srednjim školama na časovima historije ili drugog prigodnog predmeta, organizovano je predavanje o holokaustu, te sjećanje na 27. januar dan kada su jedinice Crvene armije oslobodile najveći koncetracioni logor u Auschwitzu - Birkenau u Poljskoj.

Ministar obrazovanja i nauke KS dr. Emir Suljagić, prisustvovao je časovima historije održanim u OŠ "Safvet-Beg Bašagić“ i Prvoj gimnaziji i tom prilikom izjavio da je namjera da se učenice i učenici dodatno informiraju o historijskim, društvenim i ekonomskim okolnostima koje su dovele do pojave fašizma i nacizma.

"Na ovaj način dajemo svoj doprinos u jačanju svijesti kod mladih ljudi o potrebi zajedničkog života i borbe protiv svih vrsta diskriminacije koje su zasnovane na različitoj boji kože, spola, vjerskoj i nacionalnoj pripadnosti", kazao je Suljagić, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: