{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu velika rasprava o ulozi medija

F
FENA
2.4.2012. u 14:18
24
8
U Sarajevu velika rasprava o ulozi medija
24
U Sarajevu velika rasprava o ulozi medija
Dvadeset godina nakon izbijanja rata u BiH, AFP Fondacija, Vijeće Evrope, Vijeće za štampu i Udruženje novinara BiH organizirat će u Sarajevu 6. aprila veliku debatu o ulozi medija u zemlji danas pod nazivom "Mediji u ratu i miru: Možemo li raditi bolje?".
Od izbijanja rata 6. aprila 1992. godine, učinjeni su mnogi pokušaji da se ojača medijska kultura časnog, nepristrasnog izvještavanja u BiH.

Da li su oni uspjeli ili dio medija i dalje zabija klin između zajednica? Ko određuje dnevni red? Novinari? Političari i vlasnici medija?

Cilj debate koju će voditi Boro Kontić iz Media centra, Ljiljana Zurovac, izvršna direktorica Vijeća za štampu, jeste da se istraže sva ova pitanja, uz doprinos s dobro informiranog panela te domaćih i stranih novinara, medijskih eksperata, aktivista i drugih.

Među učesnicima će biti novinari i studenti iz cijele BiH, predstavnici Vijeća za štampu i Udruženja novinara, novinari iz druge dvije postkonfliktne zemlje - Irske i Libana, kao i predstavnici vlasti zaduženih za regulciju medija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: