|

U Sarajevu upriličeni svečani koncert i prijem u povodu Božića

U Sarajevu upriličeni svečani koncert i prijem u povodu Božića
12
F
FENA
16.12.2014. u 20:54
22
komentara
12

dijeljenja
1/11 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
2/11 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
3/11 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
4/11 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
5/11 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
6/11 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
7/11 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
8/11 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
9/11 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
10/11 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
11/11 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
U povodu obilježavanja blagdana Božića večeras je u Domu Oružanih snaga BiH (OSBiH) upriličen svečani koncert i prijem za radnike Ministarstva odbrane BiH i pripadnike OSBiH, kao i predstavnike vjerskog, političkog, kulturnog i javnog života u BiH, te predstavnike međunarodne zajednice u BiH.
Na tradicionalnom predbožićnom koncertu nastupili su orkestar OSBiH, Akademski zbor "Pro musica" iz Mostara te puhački orkestar "Hrvatska glazba Mostar".

U okviru programa izvedene su božićne pjesme, numere iz opusa hrvatskih narodnih pjesama i djela istaknutih umjetnika klasične muzike.

Domaćin koncerta i prijema, koje je organiziralo Ministarstvo odbrane BiH, bila je zamjenica ministra odbrane BiH Marina Pendeš, koja je, uz čestitke, u prigodnom obraćanju istaknula značaj najradosnijeg kršćanskog blagdana kao vremena duhovne priprave, praštanja i zbližavanja.

"Ovo vrijeme priprave za Božić je vrijeme kada preispitujemo sebe - jesmo li i kako smo spremni dati sve od sebe za mir, za mir u duši, za mir u srcu, za mir jedni prema drugima...", kazala je Pendeš, postavljajući upit "jesmo li spremni ljubiti druge i opraštati kako Isus ljubi i oprašta nama grešnicima".

Sudionike svečanosti pozdravio je mons. dr. Tomo Vukšić, biskup, koji je ovom prigodom svim katolicima poželio sretan i blagoslovljen Božić te pozvao na činjenje dobra i promicanje sloge među ljudima.

"Ovo je vrijeme radosnog očekivanja svetkovine Božića koji je i blagdan mira i blagdan dobrote. Stoga, duboko zahvalni za mir kojim smo blagoslovljeni molimo Gospodina Boga da u našoj domovini zavlada trajan i pravedan mir...", poručio je mons. Tomo Vukšić uz prigodnu molitvu, zazivajući Božiji blagoslov na sve prisutne i njihove obitelji, te slaveći dobrotu, mir i svetost.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...