|

Ambasada Poljske organizirala Božićni koncert u Vijećnici

Ambasada Poljske organizirala Božićni koncert u Vijećnici
31
F
FENA
10.12.2014. u 20:23
16
komentara
31

dijeljenja
Ambasada Poljske organizirala Božićni koncert u Vijećnici Foto: FENA
Ambasada Republike Poljske u BiH organizirala je večeras u sarajevskoj Vijećnici Božićni koncert gudačkog kvarteta u čijem su sastavu poljski, bh. i regionalni muzičari.
Koncertu je prisustvovao veliki broj građana, gostiju, predstavnika kulturnog i političkog života te diplomatskog kora u BiH.

Kvartet je priredio repertoar poljske klasične muzike, uključujući djela poznatih poljskih kompozitora kao što su Stanislaw Moniuszko i Frederic Chopin.

Također, na repertoaru su se našle i poljske božićne pjesme, kao i tradicionalne bosanske kompozicije, kao što su sevdalinke.

Foto: FENA Foto: FENA


Prisutne je pozdravio gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić naglasivši da mu je drago što je Grad Sarajevo u prilici ugostiti poljske umjetnike koji su došli podariti nezaboravno muzičko veče.

"Ovaj prvoklasni muzički događaj doživljavam kao doprinos u širenju ljubavi, prijateljstva i mira kroz univerzalni jezik muzike", naglasio je Komšić.

Ambasador Poljske u BiH Andrzej Krawczyk podsjetio je na značaj Božića kao obiteljskog praznika, kada se uz bogatu trpezu razgovara i daruju čestitke za uspjeh i sreću u životu.

"Neka 2015. godina bude za nas sviju uspješna i neka sreća prati BiH, Poljsku i cijeli svijet", kazao je Krawczyk.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...