{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu upriličena promocija za 200 novih policajaca

F
24.9.2014. u 14:35
440
52
U Sarajevu upriličena promocija za 200 novih policajaca
440
Promocija i podjela diploma za kadete 24. generacije Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, polaznike osnovne policijske obuke za čin "policajac", upriličena je danas u Sarajevu.
Obuku je uspješno završilo 200 polaznika, od čega 148 za MUP Kantona Sarajevo, 32 za MUP Tuzlanskog kantona i 20 za MUP Kantona 10 - Livno.

Ministar unutrašnjih poslova KS-a Nermin Pećanac izjavio je da je današnja promocija realizacija plana za povećanje broja policijskih službenika na ulicama tog kantona.

Pojasnio je da je 20 službenika u činu mlađi inspektor već raspoređeno na dužnosti, a da će ovih 148 policajaca biti u službi od 1. novembra čime će biti povećan stepen sigurnosti u Kantonu Sarajevo.

Pećanac je naglasio da se procedura prijema 130 budućih kadeta privodi kraju tako da će u ovo doba naredne godine na ulicama Kantona Sarajevo biti raspoređeno 300 novih policajaca i mlađih inspektora.

Policijski komesar KS-a Vahid Ćosić istakao je da novih 148 policajaca znači jako mnogo za Kanton Sarajevo, jer MUPKS-a osim materijalno-tehničkog opremanja i kadrovskog popunjavanja provodi i rotaciju policijskih službenika.

Dodao je da će MUPKS-a, osim osnovne naobrazbe koju su ovi kadeti stekli, posebnu pažnju posvetiti stručnoj, naprednoj i specijalističkoj obuci kadrova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: