Akcija FUP-a
71

U Sarajevu uhapšena jedna osoba zbog iznude 5.000 KM

Klix.ba
Klix.ba (Foto: Čitatelj)
Klix.ba (Foto: Čitatelj)
Danas su policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Tužilaštva KS i uz podršku Specijalne policijske jedinice, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva "BIC" na području Sarajeva i uhapsili jednu osobu zbog iznude.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres i hapšenje jedne osobe iz Sarajeva inicijala H.M. (1963.god.) koje je od ranije poznata kao višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela, a koje se sumnjiči da je danas u prijepodnevnim satima na području općine Centar - Sarajevo, od jedne osobe iznudila 5.000 KM uz prethodno upućene prijetnje opasne po život njega i njegove porodice.

Prilikom hapšenja i pretresa navedene osobe pronađen je i izuzet novac u iznosu 5.000 KM, vatreno oružje, municija, mobilni telefonski aparat i SIM kartica, te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem gore navedenih krivičnih djela.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.