BiH
0

U Sarajevu treća konferencija Vaša(r) ideja

Klix.ba
U četvrtak, 17. oktobra 2013. godine, od 19:00 sati održat će se konferencija Vaša(r) ideja. Treća po redu konferencija u organizaciji Udruženja za kreativno učenje PLUS i ovoga puta nudi zanimljiv sadržaj: četiri predavača će u dvadesetominutnim predavanjima iznijeti svoje inovativne ideje i/ili podijeliti sa publikom svoja iskustva, nakon čega slijede razgovori.

Okupljeni oko jedinstvenog cilja – pokrenuti mlade, kao i one nešto starije, da djeluju odgovornije prema sebi i okolini, sa sarajevskom publikom će se na trećem Vaša(r)u ideja u SARTR-u družiti:

  1. Damir Marjanović: Genetika od mjesta zločina do "genetičkoga" porijekla naroda
  2. Amila Terzimehić: Izazov, strah, hrabrost
  3. Salmedin Mesihović: Da li je Bosni i Hercegovini potrebna neoklasicistička revolucija u stilu grčko-rimske civilizacije?
  4. Una Bejtović: Kraticom do uspjeha – prvih dvadeset godina je najteže

Namijenjen prvenstveno mladima, a kreiran po uzoru na ted.tv Vaša(r) ideja je jedinstven na ovim prostorima i predstavlja svojevrsnu kuću znanja, koja bi mogla postati temeljni izvor kvalitetnih inovativnih informacija iz oblasti nauke, umjetnosti, književnosti, obrazovanja i dr. Ovaj projekt je, zapravo, zamišljen kao svojevrsna dopuna formalnom obrazovanju, koje je nerijetko suhoparno i teže prati nove trendove u svim segmentima ljudskog života. Potreba za dodatnim obrazovanjem postoji uvijek, stoga samo treba(mo) iznaći načina kako da to obrazovanje učinimo interesantnim, a time i prihvatljivijim.

Iskustvo sa prethodne dvije konferencije ukazuje na to da potreba za proširivanje vlastitog znanja postoji i kod nešto starije publike, tako da i ovoga puta očekujemo da publika trećeg Vaša(r)a ideja bude šarolika. Zanimljive teme i dobri predavači učinit će treću konferenciju Vaša(r) ideja idealnim mjestom za iznošenje ideja i razmjenu iskustava. Dođite i iskusite jedinstven doživljaj uspjeha bh. društva.

Ulaz je besplatan, a rezervacije možete slati na: [email protected]

Pojekt Vaša(r) ideja se realizira u saradnji sa Sarajevskim ratnim teatrom – SARTR, Mrežom vijeća učenika Kantona Sarajevo i studentskom organizacijom AIESEC, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo. Više o projektu, kao i snimljena predavanja sa prethodnih konferencija možete pogledati na: www.udruzenjeplus.ba