|

U Sarajevu četvrta konferencija Vaša(r) ideja

U Sarajevu četvrta konferencija Vaša(r) ideja
0
Klix.ba
4.12.2013. u 11:01
0
komentara
0

dijeljenja
U Sarajevu četvrta konferencija Vaša(r) ideja
Uspješan završetak ciklusa od šesnaest edukativnih predavanja, Udruženje za kreativno učenje - PLUS će u četvrtak, 12. decembra, od 19:00 sati obilježiti posljednjom konferencijom Vaša(r) ideja u 2013. godini.
Četvrta po redu konferencija i ovoga puta nudi zanimljiv sadržaj: četiri predavača koji će u dvadesetominutnim predavanjima iznijeti svoje inovativne ideje i/ili podijeliti sa publikom svoja iskustva, nakon čega slijede razgovori.

Sa sarajevskom publikom će se na četvrtom Vaša(r)u ideja u Sarajevskom ratnom teatru SARTR družiti:

1. Senad Zaimović, direktor agencije Fabrika
2. Vedran Marčeta, aktuelni svjetski prvak u salsi
3. Zenit Đozić, glumac i producent
4. Adis Kutkut aka Billain, muzičar (elektronska muzika)

Interes javnosti za dosadašnje konferencije Vaša(r) ideja je bio u stalnom porastu, a samim tim su i njihova očekivanja zaista velika. Zahtjevan posao je postavljen pred Senada Zaimovića, Vedrana Marčetu, Zenita Đozića i Billaina, koji trebaju ponukati gledaoce na kritičko razmišljanje i djelovanje, a to je dosta težak posao. U svojim predavanjima, koja su tematski u vezi sa poslovima predavača, oni će na zabavan i lako razumljiv način govoriti mladima, ali i onim nešto starijim, o najnovijim trendovima savremenog društva, o usponima i padovima, o nužnosti i načinima razvoja operativnih vještina kod svakog čovjeka, a svojim autoritetom pokušat će postati uzor mladim ljudima.

Riječ je o tome da pod sve većim negativnim utjecajem okoline i medijskih sadržaja loše kvalitete, mladi nerijetko imaju pogrešnu predodžbu o stvarnom uspjehu u životu i o tome na koji način ostvariti svoje snove. Jasno je da u BiH ima izuzetno kvalitetnih mladih ljudi, ali da negdje u procesu obrazovanja njihov entuzijazam, zainteresiranost i spremnost za rad bivaju zatomljeni. Zato smo projektom Vaša(r) ideja željeli pokazati mladima da u našoj zemlji ima vrlo uspješnih ljudi koji su svoje snove ostvarili predanim radom. Želimo pokazati da je uspjeh moguć, ali i istaći da se ne ostvaruje preko noći.

Iskustvo sa prethodnih konferencija ukazuje na to da potreba za proširivanjem vlastitog znanja postoji i kod nešto starije publike, tako da i ovoga puta očekujemo da publika konferencije Vaša(r) ideja bude šarolika. Zanimljive teme i dobri predavači učinit će i četvrtu konferenciju idealnim mjestom za iznošenje ideja i razmjenu iskustava.

Ulaz je besplatan, a rezervacije možete slati na: [email protected]

Pojekt Vašar ideja se realizira u saradnji sa Sarajevskim ratnim teatrom - SARTR, Mrežom vijeća učenika Kantona Sarajevo i studentskom organizacijom AIESEC, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo. Više o projektu možete saznati na: www.udruzenjeplus.ba.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.