biznis
0

Vaša(r) ideja: Iskoristite priliku, poslušajte savjete stručnjaka i naučite nešto novo

Klix.ba
Večeras će se u SARTR-u u 19:00 sati održati četvrta konferencija Vaša(r) ideja u organizaciji Udruženja PLUS.

Mnoštvo novih ideja, savjeta i iskustava sa sarajevskom publikom ovoga puta će podijeliti:

  1. Senad Zaimović: Mediji, kreativa, komunikacija: jučer, danas, sutra
  2. Vedran Marčeta: Jadi mladog Vedrana
  3. Zenit Đozić: Visoki predstavnik male grupe ljudi
  4. Adis Kutkut aka Billain: Snaga ideje

Ukazujući da je projekt nastao iz želje da se mladima ponudi dodatno obrazovanje, ali i stvore kvalitetni materijali koji se svakodnevno mogu koristiti u nastavnom procesu,

Adila Salibašić, predsjednica Udruženja PLUS, kaže: "Vaša(r) ideja nudi iskustva iz prve ruke stručnjaka i praktičara čime se učeničko/studentsko/opće znanje svih nas nadopunjuje novim idejama i trendovima savremenog društva, ali i promovišu pozitivne vrijednosti rada i učenja kao jedinog sigurnog puta uspjeha."

Do sada su održane tri konferencije na kojima je učestvovalo dvanaest predavača, stručnjaka iz različitih oblasti, a čija ste predavanja mogli pogledati i na našem portalu. Dosta pozitivnih iskustava, savjeta i poruka se moglo čuti na predavanjima.

"No, čini se kako je ipak najbitnija poruka za mlade da nije sve u novcu i uspjehu već u pomjeranju vlastitih granica i mogućnosti da drugima pružite tu istu priliku koju je i vama neko omogućio", istakla je Una Bejtović, predavačica na konferenciji Vaša(r) ideja u oktobru.

Ulaz je besplatan, a rezervacije slati na: [email protected].

Pojekt Vašar ideja se realizira u saradnji sa Sarajeskim ratnim teatrom – SARTR, Mrežom vijeća učenika Kantona Sarajevo i studentskom organizacijom AIESEC, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo. Više o projektu možete saznati na: www.udruzenjeplus.ba