{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu sutra "Šetnja za ozdravljenje", kampanja u borbi protiv karcinoma dojke

F
18.10.2014. u 19:07
32
6
U Sarajevu sutra "Šetnja za ozdravljenje", kampanja u borbi protiv karcinoma dojke
32
U Sarajevu sutra "Šetnja za ozdravljenje", kampanja u borbi protiv karcinoma dojke
Foto: Arhiv/Klix.ba
Simbolična “Šetnja za ozdravljenje”, akcija posvećena jačanju svijesti u borbi protiv karcinoma dojke, najavljena je za sutra u Sarajevu, na Vilsonovom šetalištu, kod mosta Ars Aevi.
Posvećena je i porodicama postradalim u katastrofalnim poplavama, saopćili su organizatori.

Naglašavaju da će zbog poplava koje su ove godine zadesile BiH i tragedije koju su u toj nedaći doživjele mnoge porodice, biti organizirana ova skromna simbolična šetnja nakon šest uzastopih humanitarnih manifestacija “Race for the cure” ("Trka za lijek") u Sarajevu.

Novac koji je bio namijenjen za sedmu "Race for the cure" bit će utrošen za organizaciju Dana zdravlja na deset lokacija u poplavljenim područjima širom BiH, što će biti nastavak misije prevencije i očuvanja ljudskog zdravlja.

Cilj akcije "Race for the cure” je osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke, a manifestacija se održava u više od 140 gradova svijeta, gdje svake godine za unapređenje zdravlja žena šeta odnosno trči nekoliko miliona ljudi.

U predhodnoj Trci za ozdravljenje u Sarajevu, novac prikupljen od registracije učesnika iskorišten je za nabavku paketa prve pomoći za 1.400 operisanih žena iz cijele BiH i za 700 besplatnih mamografskih pregleda osobama bez socijalnog osiguranja u ruralnim područjima.

"Race for the cure“ je jedinstveni događaj čiji je cilj da se okupe osobe koje su preživjele bolest i njihovi prijatelji, građani, porodice, timovi učenika, poznate ličnosti, kako bi podržali akciju jačanja svijesti u borbi protiv karcinoma dojke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: