Pred zgradom SSST-a
0

U Sarajevu skup podrške Ejupu Ganiću

Piše: N. Jamaković
Studenti Sarajevske škole za nauku i tehnologiju danas u 12 sati će se mirno i dostojanstveno okupiti pred zgradom SSST-a kako bi dali podršku svom rektoru i profesoru Ejupu Ganiću.

Kako su nam rekli u školi, nastava će se prekinuti samo na 15-20 minuta, a na skupu će se obratiti dekan Fakulteta za ekonomiju Boris Tihi te dva studenta.

"Želimo da se na ovaj način čuje i naš glas. Budući da je danas našem rektoru rođendan, željeli smo poslati poruku da smo uz svog profesora i njegovu porodicu. Ne želimo davati bilo kakve političke konotacije ovom skupu. Žao nam je zbog svega i nadamo se da će sve dobro završiti i da će se naš profesor vratiti u BiH”, rečeno je za Sarajevo-x.com u SSST-u.

U saopštenju za javnost povodom okupljanja navedeno je kako su studenti Sarajevske škola za nauku i tehnologiju ogorčeni i duboko potreseni privođenjem profesora Ganića u Londonu.

"Smatramo da je važno još jednom naglasiti činjenicu da je profesor Ganić otputovao u Englesku na promociju dodjele britanskih diploma partnerskog univerziteta University of Buckingham, drugoj generaciji diplomanata Sarajevske škole za nauku i tehnologiju. Njegovim privođenjem izvršen je napad na akademika koji je život posvetio nauci i napretku ove države, između ostalog i kroz osnivanje univerziteta", navodi se u saopštenju.