{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu počeo 6. kongres SDA, u prvom dijelu dana bira se novi predsjednik stranke

26.5.2015. u 10:56
92
184
U Sarajevu počeo 6. kongres SDA, u prvom dijelu dana bira se novi predsjednik stranke
92
Kongres SDA, šesti po redu, počeo je danas u 10 sati u dvorani Zetra u Sarajevu. Kongresu prisustvuju 703 od 794 verifikovana delegata.
Intoniranjem zvanične himne BiH te himne "U plavo Božije prijestolje", u Sarajevu je počeo Kongres SDA.

Nakon učenja Fatihe za poginule borce, preminule članove SDA te predsjednike SDA Aliju Izetbegovića i Sulejmana Tihića izabrano je radno Predsjedništvo 6. kongresa SDA.

Na čelu radnog Predsjedništva je Halid Genjac koji vodi Kongres. U prvom dijelu rada Kongres SDA je izabralo delegaciju koja će obići mezarja šehida i poginulih boraca te druga mjesta stradanja.

Nakon toga je izabran i verifikacioni odbor koj će biti zadužen za regularnost izbora. Kongres je usvojio i ostale akte i tijela koji su neophodni u radu Kongresa.

Također, u prvom dijelu Kongres će raspravljati o dosadašnjem radu stranke.

Nakon toga se očekuje obraćanje kandidata za predsjednika stranke. Podsjećamo, kandidati su Bakir Izetbegović, Šemsudin Mehmedović i Irfan Ajanović.

Poslije obraćanja uslijedit će glasanje i objava rezultata.

Osim delegata Kongresu prisustvuje i veći broj gostiju, a kao predstavnici bh. političkih stranaka kongresu prisustvuju predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, potom Martin Raguž, Reuf Bajrović, Emir Suljagić, Damir Mašić, Irfan Čengić, Munib Jusufović... Kongresu prisustvuju i predstavnici regionalnih sestrinskih stranaka SDA.

Bakir Izetbegović je izvijestio Kongres o radu stranke u proteklih šest godina. On je kazao kako je ovaj period obilježen nasilnim demonstracijama, poplavama i izazovom rastućeg ekstremizma.

Izetbegović je naglasio da je SDA ponovo najjača stranka u BiH a ovakav uspjeh postigla je zahvaljujući predanom radu, reagiranju na izazove, te radu svih stranačkih organa stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: