{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu organizirano godišnje regionalno takmičenje u spelovanju

F
16.4.2015. u 14:07
3
23
U Sarajevu organizirano godišnje regionalno takmičenje u spelovanju
3
U Sarajevu organizirano godišnje regionalno takmičenje u spelovanju
Foto: Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH organizirala je danas u Sarajevu četvrto godišnje regionalno takmičenje u spelovanju riječi engleskog jezika, poznato kao "Spelling Bee".
Projekt je počeo u martu ove godine školskim takmičenjima u kojima je učestvovalo više od 4.000 učenika iz 123 škole iz cijele BiH.

Ataše za kulturu u Ambasadi SAD-a Nicholas Geisinger istaknuo je za Fenu da je ovo takmičenje u Sarajevu jedno od devet takmičenja koja su održana u svim gradovima u BiH u kojima postoji Američki kutak.

"Cilj takmičenja je da podstaknemo učenike da rade na poboljšanju svoga engleskog jezika. Poznavanje engleskog jezika otvara učenicima niz mogućnosti vezanih za njihovu karijeru, dostupnost informacijama i životne puteve", kazao je on.

Geisinger ističe da je impresioniran pokazanim znanjem učenika u spelovanju, naglasivši da jedva čeka finalno takmičenje 9. maja u Sarajevu kada će biti predstavljeni "najbolji od najboljih" učenika.

Kako engleski jezik ne slijedi pravilo doslovnog spelovanja, poznato je koliko riječi mogu biti teške za spelovanje. Ovakva takmičenja održavaju se u školama širom SAD-a kako bi se pomoglo učenicima u učenju jezika i obogaćivanju rječnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: