BiH
97

U Mostaru održano takmičenje FIT Coding Challenge 2014.

Klix.ba
Takmičenje FIT Coding Challenge 2014. na kojem je prisustvovao veliki broj studenata, te predstavnika IT kompanija iz cijele Bosne i Hercegovine održano je proteklog petka na Fakultetu informacijskih tehnologija.

U kategorijama Game i Innovation Challenge pred stručnim žirijem je prezentovano 11 najboljih projekata, a u okviru kategorije Programming Challenge svoje znanje iz programiranja su, na dan takmičenja, demonstrirala ukupno 23 takmičara.

Nakon detaljne analize pojedinih kriterija projekata stručni žiri je definisao sljedeći poredak:

Game Challenge:

  1. Hamza Sabljaković/Vernes Pendić (nagrada: PlayStation 4)
  2. Adi Peco (nagrada: Tablet Lenovo S6000L)
  3. Haris Mujkić (nagrada: Tablet ASUS ME173X)

Innovation Challenge:

  1. Amra Buljubašić (nagrada: PlayStation 4)
  2. Ibrahim Sušić (nagrada: Tablet Lenovo S6000L)
  3. Jasmin Nišić (nagrada: Tablet ASUS ME173X)

Programming Challenge:

  1. Ammar Hadžić (nagrada: Tablet Lenovo S6000L)
  2. Benjamin Đonko (nagrada: Tablet ASUS ME173X)
  3. Ivan Knezović (nagrada: Tablet SAMSUNG SM-T2100)

Bitno je spomenuti činjenicu da FIT Coding Challenge zasigurno ne bi mogao doživjeti svoj puni potencijal, da nije bilo sponzora, odnosno, kompanija koje su prepoznale i podržale realizaciju ovog takmičenja, a to su: Microsoft, BH Telecom, Authority Partners, NSoft, Mistral Technologies, Disti, Tehnološki park Intera, PluralSight, Syncfusion, Config i mnogi drugi. Višegodišnja podrška nekih od navedenih kompanija predstavlja garanciju kontinuiranog napretka i značaja ovog takmičenja.

Kako je istakao predstavnik organizacijskog tima, doc. dr. Denis Mušić, već su pokrenute aktivnosti oko organizacije narednog takmičenja (FIT Coding Challenge 2015) na kome očekuju takmičare iz cijele regije, navode sa Fakulteta informacijskih tehnologija.

Vezani članci