{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu održan dvodnevni seminar o radnim pravima u medijima

F
6.3.2015. u 14:30
0
2
U Sarajevu održan dvodnevni seminar o radnim pravima u medijima
0
U okviru regionalnog projekta "Partnerstvo za razvoj medija u jugoistočnoj Evropi" u Sarajevu je održana dvodnevna radionica i panel diskusija o temi "Radna prava u medijima i kako ih unaprijediti".
Radionica je okupila novinare, predstavnike udruženja i sindikata novinara, udruženja medija, organizacija civilnog društva, javnih institucija te druge aktere relevantne za radna prava.

Učesnici su razgovarali o ključnim problemima vezanim za radna prava novinara, razmijenili iskustva, istraživali koje politike i prakse je potrebno mijenjati da bi se osigurali bolji radni uvjeti za medijske profesionalce te koje strategije i alate zagovaranja je najbolje koristiti u te svrhe.

Kako je Feni danas kazala koordinatorica ovog projekata Sanela Hodžić, radionica je organizirana radi pronalaska najboljih rješenja za rješavanje pitanja slobode medija i ostvarivanja radnih prava medijskih djelatnika.

Dodala je da su tokom radionice identificirane i institucije koje trebaju pružati podršku u ostvarenju radnih prava novinara te nevladine organizacije koje su angažirane u ovoj oblasti.

Partnerstvo za razvoj medija u jugoistočnoj Evropi je regionalno partnerstvo organizacija civilnog društva iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Bugarske i Rumunije.

Cilj partnerstva je pružiti podršku neovisnom i odgovornom novinarstvu na zapadnom Balkanu, kroz fokus na pitanja vezana za radna prava novinara, medijske slobode i medijsku pismenost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: