{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu nenajavljene dnevne redukcije vode, VIK ne zna kad će se situacija popraviti

13.9.2017. u 13:57
65
255
U Sarajevu nenajavljene dnevne redukcije vode, VIK ne zna kad će se situacija popraviti
65
U Sarajevu nenajavljene dnevne redukcije vode, VIK ne zna kad će se situacija popraviti
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na 20 lokacija u Sarajevu danas se vrše popravke na vodovodnoj mreži i, kako su građani i navikli, zbog toga ni danas u mnogim dijelovima Sarajeva nema vode. Iz VIK-a, koji građane, umjesto vodom svakodnevno snabdijeva saopćenjima u kojima najavljuju lokacije koje će tog dana biti bez vode, kažu kako ne znaju dokad će ove nestašice biti svakodnevna pojava u glavnom gradu BiH.
Osim redovnih noćnih redukcija u mnogim dijelovima Sarajeva, voda nedostaje i u dnevnim satima zbog radova i popravki vodovodne infrastrukture.

"Rade se velike popravke i angažovana je mehanizacija i iz drugih firmi kako bi nam pomogli da se što više kvarova otkloni. Zbog toga dođe do nestašica vode koje traju dva ili tri sata", rekli su iz VIK-a i dodali kako nemaju nikakvih informacija dokad bi ovakve nestašice mogle trajati.

VIK je danas obavijestio građane o popravkama koje će se vršiti, te su naveli i ulice u kojima će dolaziti do poremećaja u vodosnabdijevanju. No, nestašice vode zahvatile su i one ulice i dijelove grada koji nisu najavljeni u saopštenju.

Slična situacija zabilježena je i u utorak kada je bez najave nestalo vode u centralnom dijelu grada.

Također, zbog konstatnih redukcija i dodatnih isključenja vode tokom dana pokrenuta je peticija za kolektivnu tužbu građana protiv VIK-a i Vlade KS koju je do sada potpisalo oko 3.000 građana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: