Saznaje Klix.ba
240

Sarajevo: Otklonjen veliki kvar na cjevovodu, voda je puštena u sistem

D. Be.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Veliki kvar u Jukićevoj ulici u Sarajevu je otklonjen, voda je puštena u sistem i uskoro će poteći na slavinama u domovima stanovnika glavnog grada BiH, saznaje Klix.ba.

Podsjećamo da su iz Vodovoda i kanalizacije jutros saopćili da su radovi na cjevovodu DN 700 za pravac pumpanja Alipašin most - Kobilja glava, zbog kojih u većem dijelu Sarajeva jučer nije bilo vode, okončani.

No, nedugo nakon toga, došlo je do novog kvara u Jukićevoj ulici na Koševskom Brdu zbog čega je prekinuto vodosnabdijevanje za veliki broj naselja i ulica. To znači da je veliki broj građana preko 35 sati bio bez vode.

U poslijepodnevnim satima i taj kvar je otklonjen pa se voda sada pušta postepeno u sistem i uskoro svi stanovnici mogu očekivati da će imati normalno vodosnabdijevanje.

Do prekida vodosnabdijevanja došlo je u naseljima Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Barica, Dumače, Ugorsko, Dreskovača, Krše, Donja Jošanica, Orahov brijeg, kao i u ulicama: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.

Treba istaći da su se brojni građani i našoj redakciji požalili na Dispečerski centar ViK-a jer su njihove telefonske linije cijeli dan bile zauzete pa građani nisu mogli dobiti pravovremene informacije.