{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu konferencija "ROB u trouglu moći"

19.12.2013. u 19:24
13
1
U Sarajevu konferencija "ROB u trouglu moći"
13
U Sarajevu konferencija "ROB u trouglu moći"
Konferencija "ROB u trouglu moći", u okviru programa Rodnopravni budžet za mlade koji se realizira u tri zemlje regije - Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini bit će održana 20. decembra u Domu mladih na Skenderiji.
ROB (u trouglu moći) je skraćenica za rodno odgovorno budžetiranje u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, a tema podrazumijeva rodnu odgovornost: rodno odgovornu vlast, rodno odgovoran građanski sektor, rodno odgovoran privatni sektor te neizostavan faktor utjecaja: rodno odgovoran marketing i mediji.

Govornici na konferenciji bit će Samra Hadžiabdić-Filipović, direktorica Agencije za ravnopavnost spolova, Anne-Marie Esper Larsen,predstavnica UN WOMEN te Jasmin Bešić, izvršni direktor Instituta za razvoj mladih KULT.

2Kada govorimo o centralnim obraćanjima u koceptu KULTalka, u cilju motiviranja mladih, govorit će: Adnan Kadribašić - stručni savjetnik Agencije za ravnopravnost spolova BiH, Selma Kadić-Magalajlić - asistentica na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Maja Bosnić - koordinatorica za rodno odgovorno budžetiranje BiH - UN WOMEN te Jasmina Knezović - direktorica Bosanskog transportnog servisa d.o.o. Visoko", saopćeno je iz KULT-a.

Institut za razvoj mladih KULT intenzivno sarađuje sa UN Womanom, Agencijom za ravnopravnost spolova te Gender centrima u BiH, s ciljem ostvarivanja ravnopravnosti spolova među mladima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: