Brojne teme na stolu
0

U Sarajevu danas sastanak predstavnika Trojke i HDZ-a BiH: Razgovor o Izbornom zakonu?

M. G.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U Parlamentarnoj skupštini BiH danas će se održati sastanak predstavnika parlamentarnih političkih stranaka iz Federacije BiH koje čine većinu u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Na sastanku će, prema najavi, prisustvovati predstavnici Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH), Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH), Naroda i pravde (NIP) i Naše stranke.

Nije navedeno šta je povod i glavna tema sastanka, no pretpostavlja se da bi to mogao biti posljednji izvještaj Evropske komisije o BiH, prvenstveno usvajanje tri važna zakona (Zakon o sudovima, Zakon o sprečavanju sukoba interesa i Zakon o sprečavanju prava novca i terorističkih aktivnosti), a za očekivati je da bi govora moglo biti i o izmjenama Izbornog zakona u našoj zemlji.

Također ma stolu bi se mogao naći i budžet za narednu godinu. Tu je i višemjesečno pitanje imenovanja sudije u Ustavni sud FBiH i druga pitanja.

Posljednji sastanak u sličnom sastavu bio je sredinom oktobra kada su se Konaković, Nikšić, Kojović, Ćudić i Čović u delegaciji EU sastali sa Johannom Sattlerom.