{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu akcija doniranja knjiga za biblioteku

F
17.8.2011. u 08:14
0
1
U Sarajevu akcija doniranja knjiga za biblioteku
0
U Sarajevu akcija doniranja knjiga za biblioteku
Foto: Arhiv
U Sarajevu u srijedu na trgu ispred Katedrale počinje dvodnevna akcija prikupljanja knjiga za biblioteku Omladinskog centra Gornji Vakuf-Uskoplje, koja se provodi širom BiH pod pokroviteljstvom potpredsjednika Federacije BiH Svetozara Pudarića.
Akciji na području Sarajeva u srijedu će se pridružiti gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen te načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Oni će simboličnim darivanjem omiljenih knjiga na punktu ispred sarajevske Katedrale pomoći opremanje biblioteke Omladinskog centra Gornji Vakuf-Uskoplje.

Akciji u Sarajevu pridružit će se i Inicijativa mladih za ljudska prava, koja je pozvala građane da simboličnim darivanjem knjiga iz svojih privatnih biblioteka doprinesu stvaranju fonda koji će doprinijeti izgradnji veza među mladima Gornjeg Vakufa-Uskoplja, koji zbog brojnih političih previranja nemaju Gradsku biblioteku.

Nove knjige koje će biti prikupljene ovom akcijom značit će mladima Gornjeg Vakufa-Uskoplja mnogo, pogotovo zbog činjenice da će se prvi put na policama naći novi naslovi za lektiru, stručne knjige, beletristika i brojna druga literatutra, saopćeno je iz Inicijative mladih za ljudska prava BiH.

U Gornjem Vakufu-Uskoplju nedavno je, simboličnim darivanjem 200 knjiga iz privatne biblioteke potpredsjednika Pudarića, počela akcija "Hiljadu knjiga za Uskoplje, Tisuću knjiga za Gornji Vakuf".

Ova akcija će do 1. septembra biti provedena i u Mostaru, Tuzli, Zenici i Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: