{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Hiljadu knjiga za Uskoplje, tisuću knjiga za Gornji Vakuf"

F
15.8.2011. u 07:59
0
7
"Hiljadu knjiga za Uskoplje, tisuću knjiga za Gornji Vakuf"
0
"Hiljadu knjiga za Uskoplje, tisuću knjiga za Gornji Vakuf"
Gornji Vakuf
Akcija simboličnog naziva “Hiljadu knjiga za Uskoplje, tisuću knjiga za Gornji Vakuf” počet će u ponedjeljak darivanjem 200 knjiga iz privatne biblioteke potpredsjednika Federacije BiH Svetozara Pudarića Omladinskom centru u Gornjem Vakufu/Uskoplju.
Cilj je da se za potrebe biblioteke u ovom centru osiguraju novi naslovi lektire, stručne knjige, beletristika i druga literatura.

Gornji Vakuf/Uskoplje je jedan od gradova u BiH s podijeljenim školstvom po nacionalnoj osnovi i koji, zbog višegodišnjih političkih previranja, nema gradsku biblioteku.

Nastojeći udovoljiti velikom interesu čitalaca, naročito mladih koji su prepoznali značaj suživota i tolerancije u gradu koji vole, Omladinski centar je otvorio biblioteku, međutim, knjižni fond s kojim trenutno raspolaže je veoma skroman.

Stoga je akcija “Hiljadu knjiga za Uskoplje, tisuću knjiga za Gornji Vakuf” pod pokroviteljstvom potpredsjednika Federacije BiH, primljena s oduševljenjem kod stanovništva.

Punktovi za prikupljanje knjiga od 15. augusta do 1. septembra bit će postavljeni i u Mostaru, Tuzli, Zenici i Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: