Počinje akcija
0

"Hiljadu knjiga za Uskoplje, tisuću knjiga za Gornji Vakuf"

FENA
Gornji Vakuf
Gornji Vakuf
Akcija simboličnog naziva “Hiljadu knjiga za Uskoplje, tisuću knjiga za Gornji Vakuf” počet će u ponedjeljak darivanjem 200 knjiga iz privatne biblioteke potpredsjednika Federacije BiH Svetozara Pudarića Omladinskom centru u Gornjem Vakufu/Uskoplju.

Cilj je da se za potrebe biblioteke u ovom centru osiguraju novi naslovi lektire, stručne knjige, beletristika i druga literatura.

Gornji Vakuf/Uskoplje je jedan od gradova u BiH s podijeljenim školstvom po nacionalnoj osnovi i koji, zbog višegodišnjih političkih previranja, nema gradsku biblioteku.

Nastojeći udovoljiti velikom interesu čitalaca, naročito mladih koji su prepoznali značaj suživota i tolerancije u gradu koji vole, Omladinski centar je otvorio biblioteku, međutim, knjižni fond s kojim trenutno raspolaže je veoma skroman.

Stoga je akcija “Hiljadu knjiga za Uskoplje, tisuću knjiga za Gornji Vakuf” pod pokroviteljstvom potpredsjednika Federacije BiH, primljena s oduševljenjem kod stanovništva.

Punktovi za prikupljanje knjiga od 15. augusta do 1. septembra bit će postavljeni i u Mostaru, Tuzli, Zenici i Sarajevu.