Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Covjek kao Adis svako jutro ustane i silazi u jamu, boreci se da zaradi 700KM da prehrani porodicu. Svaki dan izlaze zivot riziku znajuci da mu taj dan, taj sat, mzdminut moze biti posljednji. Dok s druge strane imamo asima koji voza sluzbena auta, trosi budzetske pare, imaju primanja sa bonusima preo 7000KM, i jedini rizik kojem se izlaze je da zaposli rodicu negdje da je zvali na budzet, a i slabo se se izlaze poslu nikako.
@jovoKarijes svaka cast
@jovoKarijes :(( Tuga rudari, tuga.Izlazite iz te jame i ne vracajte se dok CDA hadalji ne popuste i pocnu ulagati u vasu sigurnost!
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Neka dragi Bog olakša porodicama nastradalog... tuga golema. Pored svih tegoba, još nas je i ovo snašlo. Hljeb sa sedam kora!
A što nije proglašen dan žalosti? Ove jadne rudare koji su prije svega pošteni ljudi nitko ne doživljava 5%
@gooUser1609974076 Znaju rizik a znaju i rizik da djete gladno bude. Poredis stvarno Ameriku i Bosnu? Koliko dobije porodica kad se to desi u Ameri?
pod hitno ugasiti komentare!
E Husicu prodana dušo kako te nije sramota. Sindikat si prodao za svoje funkcije i benefite. Sam dajes podrsku ne da se ne investira u rudnikw i dovwdo na zelwnu granu nego da se pogase a do tada ce jedan po jedan ginuti.
Kada pogine odoba koja je u proizvodnoj djelatnosti, to se uzgred spomene i brzo zaboravi i ta osoba i familija te odobe....a kada da ovog svijeta ode neko ko je korisnik budzeta, e onda je to nenadoknadiv gubitak, komemoracije i razne pratece safunjice
Tuga, sta drugo reci
Strašno, Bog mu dao spokoj, sada vlasnici rudnika kao i država moraju pomoći obitelji pokojnjeg Adisa. Naša ljudskost je u pitanju ako to ne uradimo.
Sabur za familiju,laka ti zemlja ova zemlja teška. Da se kako organizujemo i pomognemo ovim rudarim
Ruanda nam nije ravna. Ovdje je ljudki život najjeftiniji.
Rudar je pogrijesio onog trenutka kad je izabrao tu profesiju...znao je da se izlaze riziku. U Americi kad se rade takvi poslovi potpises da si izlozen riziku, da se kasnije ne bi zalio. Firme se obicno osiguraju u slucaju takvih katastrofa ali isto tako svaki radnik je svjestan rizika posla. Isto kao i vojnik kad ide u rat, svjestan je da se ziv nece vratiti iz rata i da ga u ratu nece gadjati cvijecem nego zna se s cim.
@gooUser1609974076 sve si u pravu sako kada potpisuje rizik to za sobom vuče neke benefite u vidu dobro plaćenog sata , a kod nas je to problem ne daj mu puno para pa ako Bog da ne desi se ništa.
Za sve neupućene rudari imaju ispodprosječnu platu, topli obrok je taj koji tu platu prikazuje većom. Rudara nikad nije bilo viška u jami nego administracije koja je stranački zapošljavanja i kojoj su ugovori na neodređeno vrijeme. U većini rudnika u FBiH svaki rudar zarađuje sebi i još minimalno trojici iz administracije platu. Hvala prijatno!
Zeni i svakom malisanu minimalno po 550 KM penzije 4x550
dobro podgrađenom dijelu, ali se iznenada obrušila veća količina materijala", kazao je Omerhodžić....... a srusilo se ....samo kod nas ima tako nesto dobro uradjeno a raja ginu ....
@babo5dice jel vi možete shvatit da nema te podgrade koja može držati Bog zna koliko kubika kamena zemlje cumura itd itd?
Nabije.. ove sto brisu komentare na ljubavni misic, vise puta
E ovo je tragedija kad neko ko je pošten ide zaraditi koru hljeba u jamu i pogine. Neka ti je lahka crna zemlja hrabri čovječe.