{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U RS-u za 1,5 milion KM zvanično počinje uklanjanje naplatnih kućica

S
20.7.2018. u 08:31
73
46
U RS-u za 1,5 milion KM zvanično počinje uklanjanje naplatnih kućica
73
U RS-u za 1,5 milion KM zvanično počinje uklanjanje naplatnih kućica
Ilustracija (Foto: E. H./Klix.ba)
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić ozvaničit će danas u Glamočanima početak uklanjanja naplatnih kućica na magistralnom putu Banja Luka - Klašnice.
Radove će izvoditi konzorcijum kojeg čine "Kozaraputevi", "Prijedorputevi" i "DOS Elektro" iz Banje Luke, saopćeno je Ministarstva saobraćaja i veza.

Zvanični početak uklanjanja naplatnih kućica planiran je za 9.30 sati.

Uklanjanje naplatnih kućica na magistralnom putu Banja Luka - Klašnice koštat će oko 1,5 miliona KM.

Srpska demokratska stranka (SDS) je ranije tražila krivičnu i materijalnu odgovornost za gradnju tih naplatnih kućica, ali i za štetu koja je prouzrokovana njihovom izgradnjom.

Poslanik SDS-a u NSRS Davor Šešić ranije je kazao da su naplatne kućice na putu Banja Luka - Klašnice Republiku Srpsku koštale tri mlada života, te 20 saobraćajnih nesreća godišnje.

"U krajnjem ishodu, njihova gradnja i uklanjanje koštat će nas 3,5 miliona KM", rekao je Šešić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

On je napomenuo da je resorni ministar Neđo Trninić izjavio da Ministarstvo saobraćaja i veza nikada nije dalo dozvolu za izgradnju ovih kućica, pa se postavlja pitanje ko je, kako i na osnovu kakvih dozvola postavio te objekte.

Glavni saobraćajni inspektor u RS-u naredio je u februaru ove godine Javnom preduzeću "Putevi Republike Srpske" da u roku od 45 dana ukloni naplatne kućice na magistralnom putu Banja Luka - Klašnice u Glamočanima.

Iz Inspektorata RS saopćeno je da navedena lokacija predstavlja opasno mjesto na kojem se događaju saobraćajne nezgode sa posljedicama po život i zdravlje ljudi.

"Prema raspoloživim statističkim podacima, od 6. februara 2015. godine do 6. februara ove godine, na spornoj lokaciji dogodilo se 48 saobraćajnih nezgoda u kojima su dvije osobe poginule, tri teško i 11 lakše povrijeđeno, a u 32 slučaja došlo je do materijalne štete", navedeno je u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: