Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja ovo nista ne kontam. Nista se situacija nije promjenila sa zarazenima u zadnjih 1 mjesec. Da li se ukidnjem mjera situacija moze poboljsati ili pogorsati ili je sasvim svejedno to sa mjerama, isto ce biti ili ovako ili onako?
@DamirJusufbasic šta ili ko je CDC?
@ljuspica - ispade da je sad svejedno, jer smo se navikli
Sada svi stari iz federalne Dobrinje mogu legalno da šetaju po Lukavici. Očekuje se odgovor federalnog kriznog štaba.
zasto ja ne mogu nabaviti 100 respiratora, ja znam sve ovo isto. Apelujem na Vladu da mi omoguci da se rastalimo, imam veze u Kini, imam odlicne ventilatore, mrkacim skolovanu manekenku koja je ozracena radio zrakama, znam se sa ljudima iz civilne zastite sto prskaju haustore. Morem li i ja biti ko Fikret, imam iskustva pred kamerama, sestra me snimala I volim maline.Ocekujem odgovor.Sifra: pola-pola
Znaci mogu pustiti svoju kornjacu da proseta do balkona? Svakako ce joj trebati 20-tak godina za taj muhadzirluk.
A treba mapomenuti da tamo djeci nije ni bilo ogranicenja pa tak0 rs noje narušila Ustav BIH za razliku od federacije
A rukavice su i dalje obavezne, obzirom da najveci lanac apoteka u RS drzi porodica Dodik. Toliko je stiglo kao donacija maski i rukavica, a ne znam da je iko od gradjana dobio i jedan komad
Odluke ustavnog suda se ne komentarišu. Ali, moram primjetiti da je Ustavni sud bio preblag prilikom razmatranja ove zabrane po apelaciji! Postojali su svi pravni razlozi da se odmah ukine ova mjera kojom je teško prekršena slooda ljudi na kretanje. Preko 65 rizična skupina, a oni sa 64 nisu rizična skupina! Ispod 18 su rizična skupina, a oni sa 19 nisu rizična skupina. Potrebna je nova apelacija jer će razni vučići, dodici, čerkezi i solaci i u buduće pokušati isti fašizam!
Čerkezu bolan, nemoj slučajno popustiti i dozvoliti da se i kod nas ukine ova diskriminatorska, nezakonita i neustavna odredba. Ti si sebi dozvolio kretanje ili bolje rečeno trčanje kada si 92. godine pretrčao preko piste aerodroma i nestao u vidu magle. Razumijem te, bio si željan sloode kretanja koju sada neargumentovano zaranjuješ starijim od 65 i mladjim od 18. godina!
Da nije domino efekta u federaciji bi kao u Korejama još godinama trajala tehnička zabrana kretanja. To nikako ne mogu da prevale. Bez obzira na odluku suda.
Ako se poveca broj oboljelih onda se virus prelio iz federacije, logicno
Manje slyčajeva bilo kada je bila "najveća špica" samo što sad mediji ne laprdaju toliko o tome i ne prepadaju ljude.
Ne znam sta su do sad cekali,
Iz komedije u tragikomediju
Sad će tek padati ko ljese...