BiH
7

U RS-u u prvoj polovini 2016. krađa automobila smanjena za 36 posto

SRNA
Na području Republike Srpske u prvoj polovini ove godine prijavljeno je 56 krivičnih djela koja se odnose na otuđenje motornog vozila, što je 36,4 posto manje nego u istom periodu prošle godine kada je prijavljena krađa 88 vozila, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

"Policijski službenici MUP-a RS su ove godine pronašli i vlasnicima vratili 42 vozila, od kojih su 22 otuđena na teritoriji Republike Srpske, a 14 na teritoriji Federacije BiH", precizirala je Miljanović i dodala da je policija pronašla i šest vozila za kojim je potragu raspisao Interpol.

Prema njenim riječima, na meti kradljivaca najviše su bili automobili iz VW programa, zatim vozila Audi, Mercedes...

"Također, rasvijetljena su i četiri slučaja lažne prijave krađe motornog vozila i protiv odgovornih je podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo /po jedno u Doboju, Bijeljini, Istočnom Sarajevu i Trebinju/", kaže Miljanović.

Ona je podsjetila da se na području Srpske kontinuirano provode planske akcije s ciljem otkrivanja i dokumentovanja krivičnih djela i pronalaska ukradenih automobila, kao presijecanja sprege kriminalnih grupa.