Vjerovali ili ne
20

U RS-u organizirali takmičenje o pisanju članaka na Wikipediji o tom entitetu

Klix.ba
Wikimedijina zajednica Republike Srpske u periodu od 15. novembra do 15. decembra organizuje takmičenje u pisanju članaka na Wikipediji, na srpskom jeziku, koje nosi naziv "Upoznaj Srpsku".

Takmičenje je tematski određeno i usmjereno ka stvaranju sadržaja vezanih za Republiku Srpsku na Wikipediji, jednoj od najvećih i najposjećenijih internet stranica današnjice.

Kako ističu organizatori, osnovni cilj ovog projekta je povećanje broja kvalitetnih članaka na Wikipediji o Republici Srpskoj.

"Takmičenje je otvoreno za svakog registrovanog korisnika. Da bi nastali članci učestvovali u takmičenju, potrebno je da budu napisani u skladu s Wikipedijinim pravilima i smjernicama, enciklopedijskim stilom i pravilima samog takmičenja. Sadržaj stvoren tokom takmičenja će se naći pred stručnim žirijem koji će ocijeniti članke. Tri takmičara s najviše bodova bit će nagrađeni vrijednim nagradama", poručuju organizatori.

1. mjesto - laptop 2. mjesto - tablet 3. mjesto - pametni telefon

U okviru projektnih aktivnosti bit će održan jedan uređivački maraton i jedna fototura.

Uporedo s realizacijom projektnih aktivnosti u Republici Srpskoj, međunarodni partneri - Wikimedija Levant i Wikimedijina korisnička grupa Grčka će organizovati uređivačke radionice posvećene Republici Srpskoj u svojim zemljama.

Tom prilikom će se kreirati sadržaji vezani za Republiku Srpsku na Wikipediji na grčkom i na arapskom jeziku. Prva radionica će biti održana na Univerzitetu Hašemit (The Hashemite University), u gradu Zarka (Zarqa) - Jordan.

Projekt se realizuje u organizaciji Wikimedijine zajednice Republike Srpske, a pod pokroviteljstvom Zadužbine Wikimedija (Wikimedia Foundation).