Milorad Dodik u Banjoj Luci
0

"U RS imamo snažno oružje, a to je glas"

SRNA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras na završoj tribini ove stranke u Banjoj Luci da neće prestati da se bori za RS, koja je vrijednost naroda.

"Danas u RS imamo snažno oružje, a to je glas, koji mora biti sabran i dat ljudima koji su iza sebe ostavili rezultate", izjavio je Dodik i istakao da je snaga SNSD-a u velikoj podršci koju će dobiti da bi nastavio da vodi nacionalnu politiku koja se zove - Republika Srpska.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je da mu je velika čast što se može obratiti u ime predsjednika Srbije, u ime svih prijatelja iz Beograda. 

"Prošlo je vreme kada se iz Beograda upravljalo RS, ona je danas samostalna, samouverena, stabilna, funkcionalna i razvijena. Ona je danas ponos cijelog našeg naroda", naglasio je Jermić i poručio građanima da dobro razmisle za koga će glasati u nedjelju, jer ako žele da opstane RS postoji samo jedan izbor, a to je Milorad Dodik. 

Nosilac liste za Narodnu skupštinu RS u Izbornoj jedinici jedan Igor Radojičić rekao je da je ovo najveći skup uoči izbora, koji pokazuje da je jasna volja građana koja će biti pokazana 3. oktobra. 

Govoreći o svemu što je ova vlast ostavila iza sebe, Radojičić je istakao da je Banja Luka, ali ne samo ona, sa SNSD-om, jer je za protekle četiri godine na vlasti izgradio stotine puteva, vodovoda, škola u cijeloj RS. 

"SNSD gradi i na istoku i zapadu i gradeći i radeći, spaja Srpsku", istakao je Radojičić.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović podsjetio je da je SNSD ispunio obećanje dato prije četiri godine da će sačuvati i ojačati RS, graditi njen glavni i sve druge gradove. 

"Izvršili smo sve što smo obećali. I večeras poručujemo svima koji nam žele zlo u drugom entitetu, da ni u naredne četiri godine nećemo dati da se prenese niti jedno ovlašćenje na nivo BiH, jer je to i vaša želja", rekao je Radmanović, ponavljajući da RS ne može biti dovedena u pitanje, već samo BiH, ako u njoj ne bude ravnopravnosti.

Navodeći da je tribine SNSD-a posjetilo nekoliko stotina hiljada građana, nosilac liste u Izbornoj jedinici jedan za Parlamentarnu skupštinu BiH Nikola Špirić rekao je da večerašnje prisustvo ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića i prije dva dana u Doboju predsjednika Srbije Borisa Tadića, pokazuje da Srbija stoji uz ovu vlast i SNSD. 

On je naglasio da su ovi izbori više od izbora i pozvao građane da glasaju za SNSD i Milorada Dodika, koji treba da nastave borbu za jedinstvo i stabilnost RS.