Komentari (185)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Širimo međusobno poštovanje a ne mržnju. Voli svoje, poštuj tuđe.
ja ali kako da poatujes fanatizam u bilo kojoj vjeri????
mazohisti stuju okupatora
Jasam musliman, ne samo imenom, i mogu reci da ovo stvarno nema nikakve veze sa Islamskim ucenjem a ni Sunnetom. Ne cudi mene narod. Mene cude vjerski autoriteti. Ponekad se zapitam da li ja i oni citamo istu ili slicnu literaturu. Citamo sigurno, ali ne vidimo istim ocima. Reise, izidji pred raju i kazi da to nema nikakve veze sa Islamom. Da napomenem, nisam selefija niti neki novokomponovani musliman.
Ali je zabranjeno od toga praviti svetiste. Jesi li ikad cuo da se muslimani okupljaju na mjestu gdje je Musa razdijelio more? Nisi. Pa tko je onda neki dedo, jos kad bi to i istina bila, naspram Musa a.s. i njegovog cuda?!
@Abdikant Pa dobro, ko smo sada ti i ja da sudimo o ovome? I da preispitujemo istinitost svega toga. Za mene je to lijepo okupljanje, i to je to!
PRIKAŽI ODGOVORE (26)
Dovoljno je reci da je onaj kozojeb bacio bombu na policijsku stanicu u Bugojnu zbog mrznje prema Ajvatovci. Na nama je prijatelji, hocemo li dopustiti da nam se nasilje uvuce u drustvo ili cemo nastaviti sa onim sto je nasa tradicija!
Prelijep clanak :)
Ovo je svjetli put u Europu.
507 godina od kako je sve u Bosni krenulo naopako...
sad će bakir doć i postrojit poćasnu satniju VRBIH
gdje si druze Tito da vidis sto se pokrivaju u tvojoj jugoslaviji ko u saudiskoj arabiji a ti bio zabranio javno pokrivanje eh da hoces iz groba usat pa da uvedes malo red i kulturu iz 21. vijeka a ne iz 14.
@TITOV_PIONIR Da hoce, ali nece. Ako je kultura nemoral, blud, budalasanje, golotinja, kradja, prevare, kamate, droga, sljedjenje strasti bez obzira na posljedice onda su zivotinje modernije od vas. To je kad ti Allah sejtana kao kolegu natovari jer glavu okreces i neces ni da razmislis, pa si i gluj i nijem i slijep i zadovoljan zabludom u kojom si, iako nikad nisi istinski srecan duze od 2 sata.
Nek je hairli.
jedne godine otisao na Ajvatovicu. Seljacka zabava. U Pruscu buvljak, a gore, na livadi prije stijene, hodze pod satorom krkaju janjetinu. Ni D od dostojanstva.
@andres_iniesta_2 Otišao si ti na k-ac moj.
Zaista lijepa prilika da se Bošnjaci okupe i posije zajedničkog namaza porazgovaraju,razmjene mišljenje i druže se.
NooDi, ja se ne brukam. Jedino mjesto predvidjeno za zajednicku molitvu i druzenje su damije-mesdzidi. Nadji mi igdje da pise kako se zajednicke molitve i druzenja trebaju obavljati na takvom mjestu. Gledaj, najvece cudo se je zapocelo desavati u pecini sa objavom Kura'ana, pa jesi li cuo da je Muhamed a.s. kasnije isao tamo da dovi na datum pocetka objave Kur'ana? Da li je od toga napravio tradiciju? I tko smo onda mi da od diskutabilne Ajvatovice pravimo takvo nesto?!
Jeste najmasovnija manifestacija poslije čevljanske koride.....
Ako IZ odobrava i naš poglavar Kavazovic onda je sve ok. Ne vidim zašto bi nekom ovo smetalo!? Ovdje nema nikakve prisile da neko prisustvuje manifestaciji, a nije ni od para iz budzeta. Zato molim "hafize" i "tumace" Kur'ana i Islama da se opuste i prebace kanal....
Mah....mislim da je ova manifestacija donekle cudna komšijama iz zaostalijeg entiteta, oni se navikli da priredjuju manifestacije ratnim zlocincima i ubicama, pa onda moraju nešto napisati...
Preko 500 g.Bošnjačke tradicije.
Kad je kod bošnje i torabi koji snagu crpi sa xy planete uspio što ne bi i neka legenda o ajvaz dedi.... ccc