Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Davno su ovo trebali. Pogotovo ovo vrijeme za dzuma namaz. pa to je osnovno. to i u njemackoj ima a kod nas gdje dosta ljudi to prakticira nema.
E moja Bosno gdje ces zavrsiti? Da li doticni gospodin razmislja kako da podigne produktivnost, otvori nova radna mjesta?? A ne, treba dati sto vise pauza radnicima da bi mogli vrsiti vjerske obrede, obezbjediti mjesta zamolitvu, zakonom dozvoliti da idu na dzumu, da se zene mogu oblaciti (pokrivati) po "islamskim zakonima" valjda misle na obicaje arapa koji su od svojih zena napravili mumije. U islamu nigdje nema da se zena umota, pokrije, to su muski sovinisti skrojili, a i tradicija zemalja sto nema nikakve veze sa nama. Gospodine Fazlovicu pokusajte pokrenuti akciju da se otvore nova radna mjesta od cega ce hiljade nezaposlenih imati koristi, daj prijedlog kako ce se podici produktivnost a ne da trazis da radnici prekidaju posao, a sto se tice vjere neka je u domovima privatno pa ko hoce nek se moli cijeli dan a ne u radnom vremenu.
yar to nije narusavanje osnovnih ljudskih prava... vasa ljubomora prema pokrivenim 'mumijama' je nevjerovatna ... mogu samo da mislim kako se osjecate kada vidite zenu obucenu po islamskom zakonu srce vam ubrzano lupa.. prestanite biti pokorni stvorenjima i pokorite se Stvoriteljju
Samo nek je sporazuma o neradu sto vise, to nam treba!
Kaze da ti treba casa mleka i da pogledas crtic. Ti si 92 imao 8 i ne secas se nicega...i ako imas neko secanje to je sve reprodukovano od stane prica i medija....ti si balavac i kad bi ti petrada pukla kod nogu skocio bi 3m.
Kolektivni religijski ugovor o radu?
Ah pocela izborna kampanja. Zlaja kupi glasove.
Možel kako i pravo da se ništa ne radi pa da bude ono sve legalno
Svaka cast ovo je trebalo davno
Bitno je da svi imaju svoja prava, prava i prava. Treba donijeti sto vise zaklona, garantovati sva moguca prava, formirati komisije da smisljaju neka nova, do sada nepostojeca prava, kako bi i njih mogli nekome dati. Zakoni trebaju biti puni prava, svi se trebaju pozivati na svoja prava, svako treba imati pravo da ima prava i tako u krug... U BiH je najbitnije imati pravo na nesto.
Hajd fino, i to su ljudska prava. Pitanje je koliko će to ikome u ovoj državi koristi donijeti. Ko će to imati hrabrosti da zatraži navedena prava u nekoj privatnoj firmi, gdje žena ne smije ni na trudničko otić u strahu od otkaza.
Kako idemo u EU morat ce,inace idu sankcije,u EU su stroga pravila za prava radnika.zbog toga je ovo jako bitno
Što da ne? Ja kad sam se zaposlio rekao tako i tako. Na dzumu gazdao pristao, na dnevne namaze nije. Morao autom dolazit, pa na pauzi trcao kuci klanjat. Nasao novi posao, rekao tako i tako, rekli nije problem i eto ga :).