Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo me interesuje ovo: Recimo ovako, Bachelor( 3 godine) zamjenjuje VSS( 4 godine) isti sadrzaj ali uz manje vremena. Sa BACHELOR , kao i sa MASTER se izadje dva puta po predmetu na polaganje, a ne vise 10-15-20 pouta... Posto studije krace traju, znaci takodje da ritam ucenja je povecan, jer se valja potruditi zavrsiti to za 3 umjesto 4 s istim brojem prredmeta, i to u tom roku sve poloziti. KOLIKO CE STUDENATA USTVARI ZAVRSITI TE 3 GODINE NA VRIJEME??? Taj Bolonjski Proces je za nase podrucije, jos jedna SELEKCIJA. Ne govorim vam nista na pamet, vec zavrsavam BACHELOR u Svicarsku i mogu vam reci da rijetko ko da zavrsava taj BAHELOR za tri godine, dakle, troskove su vece...
Gluposti, silnog sastanka ... Fuj, kod nas se nikad ništa neće promijeniti. Ima li tamo ijedna poštena i kompetentna osoba koja bi osigurala da se ovaj proces reforme visokog obrazovanja odradi kako treba ? Kako vas nije stid ? Raspravljat će samo o parama, ničemu drugom.
Radim na univerzitetu i vidim da ovdje nisu pozvali nikog ko stvarno ima veze sa bolonjskim procesom....cuj rektore pozvali - oni ionako uglavnom ne predaju, tako da pojma nemaju sta se desava u stvarnosti....
Kakav ba dijalog? Vi ste zbilja kreteni koje mi trpimo. Imate li pojma šta vam se dešava po univerzitetu? Imate li uopšte pojma? A AL(P)IĆKA je baš kompetentna da vodi dijalog. FUJ.