{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U ponedjeljak kreću vozovi u RS-u?

F
12.6.2011. u 20:59
0
14
U ponedjeljak kreću vozovi u RS-u?
0
U ponedjeljak kreću vozovi u RS-u?
Željeznički saobraćaj u RS-u mogao bi u ponedjeljak profunkcionirati, uz poštivanje minumuma procesa rada tokom štrajka, koji je počeo još 3. juna, a pet dana poslije potpuno je zaustavljeno saobraćanje vozova.
Najavljuje to predsjednik Štrajkačkog odbora “Željeznica RS” Zlatko Marin, ali i napominje da će odluku donijeti u ponedjeljak rano ujutro na sastanku štrajkačkog odbora, a nakon prijedloga Vlade RS-a da ako željezničari puste saobraćaj razgovaraju o zahtjevima sindikata.

“Uvjeren sam da se problemi ne mogu riješiti bez razgovora, ali sagledat ćemo šta to Vlada nudi”, kaže Marin.

Prethodno je entitetski premijer Aleksandar Džombić uputio dopis u kojem navodi da je Vlada spremna otpočeti pregovore sa Štrajkačkim odborom "Željeznica RS" ako u ponedjeljak do osam sati uspostave minimum procesa rada u željezničkom saobraćaju, po principima koje je utvrdila izvršna vlast.

"Odmah po uspostavljanju minimalnoga procesa rada u željezničkom saobraćaju voljni smo početi pregovore u kojima bismo analizirali stepen izvršenosti preuzetih obaveza iz sporazuma od 15. februara ove godine i iznalaženju najboljeg rješenja na funkcioniranju željezničkog saobraćaja u 'Željeznicama Republike Srpske' Doboj”, naveo je Džombić u dopisu štrajkačima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: