{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U petak predstavljanje izvještaja o ženskim ljudskim pravima

F
17.12.2012. u 20:01
0
0
U petak predstavljanje izvještaja o ženskim ljudskim pravima
0
U petak predstavljanje izvještaja o ženskim ljudskim pravima
Komisija za jednakopravnost spolova te Odbor za rad i socijalnu zaštitu Parlamenta FBiH u suradnji s organizacijama Prava za sve i Inicijativa i civilna akcija (ICVA) predstavit će u petak, 21. decembra 2012. Izvještaj o ženskim ljudskim pravima kroz praćenje primjene zakona i rad Ekspertne grupe.
Povodom predstavljanja Izvještaja i zajedničkog djelovanja predstavnica Parlamenta FBiH i nevladinih organizacija/udruženja u okviru Ekspertne grupe, predviđena su kratka, uvodna obraćanja: predsjedavajuće Komsije za jednakopravnost spolova Parlamenta FBiH Katice Čerkez, predsjedavajuće Odbora za rad i socijalnu zaštitu Parlamenta FBiH Besime Borić, direktorice udruženja ICVA Vesne Vukmanić i direktorice udruženja Prava za sve Fedre Idžaković.

Na promociju su pozvani članovi Komisije za ravnopravnost spolova i Odbora za rad i socijalnu zaštitu Parlamenta FBiH, članovi Ekspertne radne grupe iz reda nevladinih organizacija i Parlamenta FBiH, kao i međunarodne i domaće institucije, agencije, udruženja građana, i drugi gosti.

Ovo je prilika da na kraju godine budu sumirane dosadašnje aktivnosti te još jednom ukazujuno da su žene u BiH još uvijek diskriminirane u ostvarivanju socijalnih prava, prava na zaštitu od nasilja, ili učešće u političkom životu zemlje.

Istovremeno, ovo je prilika za promoviranje partnerstva nevladinih organizacija (udruženja i fondacija) s institucijama vlasti, u ovom slučaju parlamentarnih radnih tijela, što može dovesti do pomaka u zaštiti prava građana i građanki, saopćeno je iz organizacije Prava za sve.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: