{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U petak predstavljanje izvještaja o ženskim ljudskim pravima

F
17.12.2012. u 20:01
0
0
U petak predstavljanje izvještaja o ženskim ljudskim pravima
0
U petak predstavljanje izvještaja o ženskim ljudskim pravima
Komisija za jednakopravnost spolova te Odbor za rad i socijalnu zaštitu Parlamenta FBiH u suradnji s organizacijama Prava za sve i Inicijativa i civilna akcija (ICVA) predstavit će u petak, 21. decembra 2012. Izvještaj o ženskim ljudskim pravima kroz praćenje primjene zakona i rad Ekspertne grupe.
Povodom predstavljanja Izvještaja i zajedničkog djelovanja predstavnica Parlamenta FBiH i nevladinih organizacija/udruženja u okviru Ekspertne grupe, predviđena su kratka, uvodna obraćanja: predsjedavajuće Komsije za jednakopravnost spolova Parlamenta FBiH Katice Čerkez, predsjedavajuće Odbora za rad i socijalnu zaštitu Parlamenta FBiH Besime Borić, direktorice udruženja ICVA Vesne Vukmanić i direktorice udruženja Prava za sve Fedre Idžaković.

Na promociju su pozvani članovi Komisije za ravnopravnost spolova i Odbora za rad i socijalnu zaštitu Parlamenta FBiH, članovi Ekspertne radne grupe iz reda nevladinih organizacija i Parlamenta FBiH, kao i međunarodne i domaće institucije, agencije, udruženja građana, i drugi gosti.

Ovo je prilika da na kraju godine budu sumirane dosadašnje aktivnosti te još jednom ukazujuno da su žene u BiH još uvijek diskriminirane u ostvarivanju socijalnih prava, prava na zaštitu od nasilja, ili učešće u političkom životu zemlje.

Istovremeno, ovo je prilika za promoviranje partnerstva nevladinih organizacija (udruženja i fondacija) s institucijama vlasti, u ovom slučaju parlamentarnih radnih tijela, što može dovesti do pomaka u zaštiti prava građana i građanki, saopćeno je iz organizacije Prava za sve.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: