Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ajvatovica je bogumiski (istina, bosnjacki) obicaj i u pocetku je bilo tesko odreci ga se iako nema nista zajednicki Islamom. Ali danas, poslije toliko vremena, stvarno nema smisla. Ako vec nije vjerski obred, onda neka ga u historijskom smislu organizuje neka bosnjacka nacionalna organizacija jer ovo ne smije imati islamski predznak.
ajvatovica ima vjerski, kulturni i tradicionalni epitet. na ajvatovicu se ne ide da se obozava bilo kakva stijena, samo se Bog obozava. ona je protkana mnogim vjerskim i kulturnim događajima te je stoga veoma bitna za Bosnjake i njihov vjerski i kulturni dignitet.
alah ce kazniti bosnje za ove paganske obicaje i novotarije, ali 'ta oni pa znaju o islamu...daju djeci ime semsudin, i et' oni su muslimani...a, nema veze sto cirkaju, slabo klanjaju, krkaju krmetinu kao da nema sutra...cirkus, niti su vamo, niti tamo...dobro ih je veliki srpski pisac mesa opisao...
@mosi ma sve ok, ali onda nisu muslimani, kontas...mozda na baterije, sa tim se slazem :DD
@7edmica aaahahahaaha, dobar, fala :DDD
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Priščani zadovoljno trljaju ruke i pripremaju šlaufe sa vodom. :)
* Pruščani iliti prušče. :)