{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U parlamentu RS-a danas sporni Dodikov zakon

F
16.9.2015. u 10:44
0
32
U parlamentu RS-a danas sporni Dodikov zakon
0
U parlamentu RS-a danas sporni Dodikov zakon
Milorad Dodik (Foto: Klix.ba)
Razmatranjem izmjena i dopuna Zakona o zaštiti od nasilja u porodici danas je nastavljena sjednica Narodne skupštine RS-a.
Bit će riječi i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o pravima izabranih predstavnika RS-a u periodu 1991.- 1996. godina, koji je predložio entitetski predsjednik Milorad Dodik.

Međutim, Dodik je jučer promijenio stav o tome koliko bi trebale biti naknade poslanika iz prvog saziva Skupštine RS-a. Umjesto prvobitno predloženih 1.200 KM, Dodik sada predlaže da mjesečno dobiju 800 KM, odnosno u visini prosječne plaće u RS-u.

Također, ta primanja ne bi bila nasljednog reda, odnosno primali bi ih samo ti poslanici tokom života, ali ne i njihovi potomci, kako je to prvobitno predložio.

Protiv usvajanja zakona kojim bi poslanici prvog saziva imali mjesečna primanja od 1.200 KM jučer je protestirao jedan broj bivših boraca, ali protiv su i boračka udruženja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: