{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NSRS: U toku rasprava o pravima poslanika prvog saziva

16.9.2015. u 12:09
0
4
NSRS: U toku rasprava o pravima poslanika prvog saziva
0
NSRS: U toku rasprava o pravima poslanika prvog saziva
Narodna skupština RS (Foto: Klix.ba)
Nastavljena je šesta sjednica Narodne skupštine RS-a (NSRS), a na dnevnom redu je kao sedma tačka Nacrt zakona o pravima izabranih predstavnika Republike Srpske u periodu 1991.-1996. godina, koji je predložio predsjednik RS-a Milorad Dodik.
Očekuje se burna rasprava jer je najveća opoziciona partija u entitetu SDS, najavila da neće podržati spomenuti zakon, jer je prema njihovoj ocjeni on motivisan političkim ciljevima.

Ukoliko bi se ovaj zakon usvojio, svim poslanicima prvog saziva NSRS-a pripalo bi pravo na materijalnu naknadu u iznosu od 1.200 KM. Međutim, Dodik je u svojim jučerašnjim izjavama promijenio stav o visini naknada, rekavši da bi trebale iznositi 800 KM, kolika je i prosječna plata u ovom entitetu i ne bi bile nasljednog reda, već bi ih parlamentarci iz prvog saziva primali za života.

U toku prijepodnevnog zasjedanja poslanici u entitetskom parlamentu raspravljali su o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, koji propisuje mogućnost izricanja kazne zatvora počiniocima koji ponove to djelo i onima koji izvrše nasilje na štetu djeteta, kao i o prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju invalida.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: