{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Općinskom sudu u Sarajevu ponovo počela registracija poslovnih subjekata

11.7.2014. u 13:36
0
0
U Općinskom sudu u Sarajevu ponovo počela registracija poslovnih subjekata
0
U Općinskom sudu u Sarajevu ponovo počela registracija poslovnih subjekata
Nakon što je u svim sudovima Federacije BiH 16. juna 2014. godine registracija poslovnih subjekata bila potpuno obustavljena zbog prekida elektronske komunikacije između registarskih sudova u FBiH sa nadležnim poreskim upravama, te nakon što je 07. jula 2014. godine Federalno ministarstvo pravde iznašlo rješenje za otklanjanje ovih problema, Odjeljenje registra za upis pravnih lica Općinskog suda u Sarajevu je ponovo u mogućnosti postupati po zahtjevima stranaka za registraciju poslovnih subjekata.
"S obzirom da je tokom prekida u registraciji došlo do povećanja broja neriješenih predmeta, obavještavamo javnost da je Općinski sud u Sarajevu sa ponovnim uspostavljanjem sistema registracije angažovao sve raspoložive kapacitete kako bi se nagomilani zaostaci što prije riješili, te je u toku ove sedmice broj neriješenih predmeta sveden na svega 25", saopšteno je iz Općinskog suda u Sarajevu.

Općinski sud u Sarajevu apeluje da do ovakvih problema ubuduće ne dolazi te da izvršna vlast mora na vrijeme obezbijediti tehničke uslove koji su neophodni za neometano funkcionisanje sistema registracije poslovnih subjekata, ali i drugih sistema kao što je elektronsko vođenje zemljišnih knjiga, odnosno program "E-grunt“, za koji također u ovom trenutnu ne postoji odgovarajuća tehnička podrška.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: