{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U općini Kakanj prestanak stanja prirodne nesreće

F
22.5.2014. u 12:46
13
2
U općini Kakanj prestanak stanja prirodne nesreće
13
U općini Kakanj prestanak stanja prirodne nesreće
Općina Kakanj je nakon sagledavanja trenutne situacije na terenu donijela odluku o prestanku stanja prirodne nesreće na cjelokupnom području ove lokalne zajednice.
Proteklih dana Kakanj je pretrpio strašna razaranja infrastrukture, veliki broj stambenih objekata je uništen i oštećen, nanesena je ogromna šteta na privatnoj imovini građana, te imovini lokalne zajednice. Iako su nedaće, koje su proteklih dana zadesile Kakanj prouzrokovale ogromne štete na ličnoj imovini građana i imovini lokalne zajednice, Kakanjci su se brzo trgnuli i kroz sve segmente svi zajedno vodili i vode odlučnu borbu.

Sada rade na realizaciji poslova evidentiranja šteta, a za nadoknadu šteta, koje su poplave i klizišta prouzrokovale građanima i lokalnoj zajednici tražit će sredstva viših nivoa vlasti.

Općinski načelnik Nermin Mandra je uputio inicijativu da se nedavna odluka Vlade FBiH o raspodjeli 18,5 miliona KM sredstava od GSM licence, u kojoj uzgred rečeno Kaknja nije bilo, promijeni i da se sva sredstva usmjere na sanaciju posljedica poplava, razornih bujica i klizišta.

U toku borbe protiv poplava, bujica i klizišta, bez obzira na teške okolnosti, Općinski štab Civilne zaštite realizirao je veoma ozbiljan i učinkovit sistem djelovanja. Brzo su poredani prioriteti, uvezan sistem, angažirana mehanizacija, a u svemu tome posebna uloga pripada građanima i privrednim subjektima, koji su se organizirali, uključili se u aktivnosti i zajedno sa Štabom CZ-a vodili grčevitu borbu.

Općinski štab Civilne zaštite je donio odluku o prestanku stanja prirodne nesreće na cjelokupnom području općine Kakanj, ali će i dalje nastaviti aktivnosti otklanjanja posljedica prirodne nesreće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: