{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Novom Gradu će se graditi Kongresni i Sportski centar

F
23.3.2013. u 11:52
0
40
U Novom Gradu će se graditi Kongresni i Sportski centar
0
U Novom Gradu će se graditi Kongresni i Sportski centar
Na području sarajevske općine Novi Grad u planu je izgradnja Kongresnog centra Sarajevo i Sportsko-rekreativnog centra Dobrinja.
Projekti Kongresni centar Sarajevo i Sportsko-rekreativni centar Dobrinja su vrlo važne stavke iz programa "Pokrenimo Novi Grad zajedno", rečeno je Agenciji Fena u Općini Novi Grad Sarajevo.

"S obzirom da se radi o novim projektima koji nisu ranije planirani, morali smo pokrenuti procedure oko izrade provedbeno-planske dokumentacije", navode iz Općine Novi Grad.

U programu rada Općinskog vijeća za mjesec juni tekuće godine, planirano je da se donesu odluke o izradi urbanističkih projekata za Kongresni centar Sarajevo i izgradnju Sportsko-rekreativnog centra Dobrinja.

Stručnjaci Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo već rade projektne zadatke, a ubrzo će biti objavljen i javni poziv za odabir arhitektonskog rješenja za Kongresni centar Sarajevo. Urbanistički projekat za izgardnju Sportsko-rekreativnog centra Dobrinja radit će Zavod za planiranje razvoja KS.

Planirano je da se Kongresni centar Sarajevo gradi na lokalitetu pored zgrade RTV doma, u neposrednoj blizini zgrade Općine.

U arhitektonsko rješenje uklopio bi se i trg, koji bi postao centralni općinski trg, jer danas ne postoji mjesto koje bi se moglo nazvati centrom općine Novi Grad.

Na području Dobrinje planirana je izgradnja Sportsko-rekreativnog centra sa otvorenim i zatvorenim bazenima. Ovaj objekat bi se trebao graditi u blizini Dobrinjske gimnazije.

Iz Općine Novi Grad Sarajevo navode da je pokrenut i treći urbanistički projekat koji se odnosi na industrijsku zonu Zrak.

"Ovo su važni projekti, kojima prethodi izrada provedbeno-planske dokumentacije da bi se moglo ići u njihovu realizaciju", ističu u ovoj Općini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: