{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Novi Grad nastavlja izgradnju dvorane Srce u Buča Potoku

F
10.4.2013. u 19:19
0
2
Općina Novi Grad nastavlja izgradnju dvorane Srce u Buča Potoku
0
Općina Novi Grad nastavlja izgradnju dvorane Srce u Buča Potoku
Općina Novi Grad Sarajevo nastavlja realizaciju projekta izgradnje sportske dvorane Srce u naselju Buča Potok.
U toku je intenzivno izvođenje unutrašnjih i radova na uređenju vanjskog dijela objekta, koji su predviđeni realizacijom druge faze.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, sa saradnicima, predstavnicima građevinske firme Unigradnja i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, koji vrše stručni nadzor radova, obišli su objekt.

Radovi se izvode prema predviđenoj dinamici, a Općina je raspisala javni poziv za izbor izvođača radova treće faze.

"Izgradnjom dvorane i uz druge sadržaje koje Općina Novi Grad namjerava realizirati u narednom periodu značajno će se popraviti kvalitet života stanovnika Buča Potoka i obližnjih naselja", kazao je Efendić.

Istakao je da se radi o prvoj dvorani koju će dobiti stanovnici novogradskih naselja s desne strane rijeke Miljacke i od velikog je značaja za stanovnike naselja Buča Potok, Boljakov Potok, Briješće itd.

Općina Novi Grad do sada je u ovaj projekt uložila oko 1.600.000 KM, a za izgradnju kompletne dvorane potrebno je oko 2,5 miliona KM. Prema idejnom projektu sportska dvorana će se moći koristiti za košarku, rukomet i druge sportove.

U ovogodišnjem Budžetu Općine planirano je 500.000 KM za nastavak radova.

Prema riječima Nusreta Džanke, tehničkog direktora Unigradnje, unutrašnji radovi i radovi na vanjskom uređenju objekta trebali bi biti završeni za mjesec dana, a kompletan objekt do kraja godine.

Ukupna površina objekta obuhvata oko 1.800 metara kvadratnih. Prema projektu objekt se sastoji od suterena, prizemlja i galerije iznad ulaznog dijela.

U suterenu je smještena trenažna dvorana, prostorije za rekvizite, četiri svlačionice, sanitarije za sportiste i invalidne osobe.

U prizemlju ulazna prostorija sa recepcijom i vertikalnim komunikacijama. Tu su smještene sanitarije za posjetioce i zaposlene, te kancelarija uprave. Na objektu je urađena termo fasada, saopćebo je iz press službe Općine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: