BiH
0

Općina Novi Grad nastavlja izgradnju dvorane Srce u Buča Potoku

FENA
Općina Novi Grad Sarajevo nastavlja realizaciju projekta izgradnje sportske dvorane Srce u naselju Buča Potok.

U toku je intenzivno izvođenje unutrašnjih i radova na uređenju vanjskog dijela objekta, koji su predviđeni realizacijom druge faze.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, sa saradnicima, predstavnicima građevinske firme Unigradnja i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, koji vrše stručni nadzor radova, obišli su objekt.

Radovi se izvode prema predviđenoj dinamici, a Općina je raspisala javni poziv za izbor izvođača radova treće faze.

"Izgradnjom dvorane i uz druge sadržaje koje Općina Novi Grad namjerava realizirati u narednom periodu značajno će se popraviti kvalitet života stanovnika Buča Potoka i obližnjih naselja", kazao je Efendić.

Istakao je da se radi o prvoj dvorani koju će dobiti stanovnici novogradskih naselja s desne strane rijeke Miljacke i od velikog je značaja za stanovnike naselja Buča Potok, Boljakov Potok, Briješće itd.

Općina Novi Grad do sada je u ovaj projekt uložila oko 1.600.000 KM, a za izgradnju kompletne dvorane potrebno je oko 2,5 miliona KM. Prema idejnom projektu sportska dvorana će se moći koristiti za košarku, rukomet i druge sportove.

U ovogodišnjem Budžetu Općine planirano je 500.000 KM za nastavak radova.

Prema riječima Nusreta Džanke, tehničkog direktora Unigradnje, unutrašnji radovi i radovi na vanjskom uređenju objekta trebali bi biti završeni za mjesec dana, a kompletan objekt do kraja godine.

Ukupna površina objekta obuhvata oko 1.800 metara kvadratnih. Prema projektu objekt se sastoji od suterena, prizemlja i galerije iznad ulaznog dijela.

U suterenu je smještena trenažna dvorana, prostorije za rekvizite, četiri svlačionice, sanitarije za sportiste i invalidne osobe.

U prizemlju ulazna prostorija sa recepcijom i vertikalnim komunikacijama. Tu su smještene sanitarije za posjetioce i zaposlene, te kancelarija uprave. Na objektu je urađena termo fasada, saopćebo je iz press službe Općine.