BiH
287

U nedjelju na Ilidži humanitarni trening "Marathona" i prikupljanje poklona za paketiće najmlađima

Piše: Š. B.
Veliki humanitarni trening udruženja "Marathon" započet će u nedjelju, 4. decembra, na parkingu kod Velike Aleje na Ilidži. Cilj treninga je osigurati poklone i paketiće za najmlađe.

Veliki humanitarni trening trčanja i prikupljanje donacija za dječije poklone počet će u 9 sati u nedjelju, a ideja je da učesnici treninga donesu poklone u vidu igračaka, slatkiša ili školskog pribora koji bi bili donirani u dobrotvorne svrhe kako bi se napravili paketići za najmlađe.

Humanitarna organizacija studenata "Ruku na Srce" i ove godine organizuje novogodišnju podjelu paketića djeci iz socijalno ugroženih porodica, a Udruženje "Marathon" se odazvalo pozivu kako bi se pomoglo mališanima.

Paketići će biti podijeljeni djeci do 13 godina, a glavne donacije su slatkiši, igračke (ne nužno nove, već čiste i očuvane), školski pribor i higijenske potrepštine prilagođene određenim uzrastima (pelene, četkice za zube...).

Ove godine je planirana podjela rekordnih 1.500 paketića.

Erol Mujanović, direktor udruženja "Marathon" Sarajevo, je istakao da su ovom prilikom pozvani svi trkači i trkačice, rekreativci, polaznici svih generacija škole trčanja Klix i generalno svi koji žele pomoći ovu lijepu i plemenitu inicijativu.

"Trkači su sportisti i ljudi velikog srca čiji je odziv svaki put prevazišao očekivanja pa sam siguran da će tako biti i ovaj put. Sretni smo što smo dio ovako lijepe i pozitivne inicijative i dat ćemo zaista sve od sebe da pomognemo u dostizanju cifre od 1.500 paketića jer to znači 1.500 dječijih osmijeha i svaki od njih nam je važan", rekao je Mujanović.

Donacije će biti uručene predstavniku organizacije "Ruku na srce" neposredno prije treninga, a zatim će svi trčati distancu koju žele i mogu, bez obaveze.

Cilj treninga je da se trkači dobro zabave na tradicionalnom zajedničkom treningu koji organizuje udruženje "Marathon". Eventualna pitanja o ovoj humanitarnoj akciji trkača i trkačica se mogu postaviti putem FB stranice udruženja "Marathon".