BiH
52

Šareni trening za djecu i mlade oboljele od raka na Vrelu Bosne

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Udruženje "Marathon" Sarajevo poziva trkače i trkačice i sve druge koji žele da im se pridruže u nedelju 19.02.2017. godine u 10 sati na Šarenom treningu na Vrelu Bosne.

Svi su pozvani da trče u najšarenijim trkačkim odjevnim kombinacijama ili šta god da vam se sviđa da nosite, a rijetko imate priliku za to.

Iz Udruženja "Marathon" poručuju: "Šareni trening je naš način da obilježimo početak trkačke sezone, jer sedmicu dana poslije odlazimo na organizovanu ekskurziju u Split na prvi ovogodišnji polumaraton. Želimo provesti posljednji trening pred trku sa dragim ljudima i podržati najranjivije među nama. Naime, ovom prilikom ćemo ugostiti članove, volontere i simpatizere iz Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka koji će zajedno trčati ili šetati s nama. Naš zajednički cilj je da prikupimo što više sredstava za održavanje roditeljske kuće u kojoj mogu boraviti porodice bolesnih mališana koji se liječe na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike u Sarajevu".

Ovo je jedna u nizu humanitarnih akcija Udruženja "Marathon" Sarajevo kojom se želi pomoći ranjivim kategorijama i podići svijest o njihovim potrebama.

Potpredsjednik Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH Fikret Kubat se zahvalio na podršci i istaknuo da je pored materijalne podrške jednako važna i moralna podrška: "Mi iz Udruženja smo sretni i ponosni na veliki broj prijatelja koje imamo i koji nam pružaju podršku u našem radu. Naravno da je lakše ostvariti cilj kad nismo sami. Ova akcija je još jedan način da se pomogne oboljeloj djeci ne samo materijalno nego i moralnom podrškom koja nam jednako znači. Hvala prijateljima iz NGO Marathon koji su došli na ovu zanimljivu ideju i pozivamo sve građane da se pridruže u sto većem broju".

Ukoliko i vi želite učestvovati u Šarenom treningu dođite 19. februara u 10 sati na Vrelo Bosne na parking na ulazu u Veliku aleju, istrčite ili prošetajte trening i podržite humanitarnu akciju u skladu sa vašim mogućnostima. Organizatori najavljuju druženje uz osvježenje nakon treninga na istoj lokaciji.