Veselo za 1. maj u Sarajevu
0
U nedjelju idemo svi na Vilsonovo šetalište
Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NADAM SE DA TE ONA CEKATI U KONJICU! mrs koga zanima gdje i skim ces se ti j.e.b.a.v.a.t.i
nije u Vils, nego na Vils
mislis reci, kapitalizam u kini je sve jaci? embargo na kapital kine bi zamrzao kineze vijecno, i vratio ih u kameno doba
proći će i vaše vrijeme englezi mi smo sve jači
Avi sad pjevajte po Vilsonovu za Prvi maj: -Ala sam se najeo masala, a crjeva mi gude ko gudala, dobra graha-masala,masala !-
Cuuuj Vils...Otkad se to tako zove? Ja sam tu stanovao 30 godina i zvalo se Vilsonovo setaliste ili samo Vilsonovo...Vils nisam nikad prije cuo, jel to sad nesto novo?
@@Bosanac sta ti znas? gdje je tvoja diploma priznata sem u Bosni i Sjevernoj Koreji, Laosu mozda? nigdje. robovlasnistvo ti je kad drzava ti oduzme firmu i od tog dana radis za drzavu. to je robovlasnistvo.
Selo veselo. A ništa radnički protesti, štrajkovi...? Ma ja, niste vi do tog nivoa svijesti još došli.
Ovo je upravo veliki praznik u Evropi. Evropi jakog radnickog sindikata. A u Bosni je odavno izgubio svaki smisao obzirom da radnici nemaju nikakva prava i da su zapravo vraceni na period prije slavljenja Prvoga maja, znaci robovlanistvo i feudalizam.
hoceli staljinovih slika biti? :D
A za Prvi maj mi smo isli na uranak na Trebevic ili Crepoljsko.Tamo se palile logorske vatre i przili raznjici.Hladno pivo Sarajevsko,harmonika na dalape,sargija,tamburica ,maca na krilo pa ozezi po cijeli dan. Spavalo se na dekama sarenicama,poneko bome i serdzadu ponio. Orile se pjesme-Gondje ruzo u zelenom sadu...,Tamburalo momce uz tamburu...,Zapjevala sojka ptica...,Oj Pljevaljski tamburasi, Zasto si me majko rodila...,Oj Jelo,Jelo Jelena,a poslije bome i kolce--..Cacak ...,bosancicu....OJ-HA..! Tako smo mi carevali u Sarajevu.Iako smo dosli iz raznih krajeva bivse Yuge,a mnogi i sa sela-mi smo dali novi imidz Sarajevu, unijeli mu zapadnu kulturu koja se i danas tamo malo osjeca, mada je vec skoro izdahla.Zao mi je grada u koji smo mi carevi grada na celu sa Bregovicem,Kusturicom,Cobijem itd. ulozili svoju mladost i veliki napor da postane grad od mahale.
svima Vama koji radite za 1 maj sretan praznik rada. :-)
A za Prvi maj mi smo isli na uranak na Trebevic ili Crepoljsko.Tamo se palile logorske vatre i przili raznjici.Hladno pivo Sarajevsko,harmonika na dalape,sargija,tamburica ,maca na krilo pa ozezi po cijeli dan. Spavalo se na dekama sarenicama,poneko bome i serdzadu ponio. Orile se pjesme-Gondje ruzo u zelenom sadu...,Tamburalo momce uz tamburu...,Zapjevala sojka ptica...,Oj Pljevaljski tamburasi, Zasto si me majko rodila...,Oj Jelo,Jelo Jelena,a poslije bome i kolce--..Cacak ...,bosancicu....OJ-HA..!
Nezaboravite pokupiti peksinluk i prljavstinu koja obicno ostaje iza ovakvih prvomajskih dernecenja...
Hljeba i igara dajte, povikaše obespravljeni radnici!
Kakvo ce vrijeme biti? Samo da ne bude kise....
E,moje Sarajlije ! Dok smo mi carevali Sarajevom na Filconovo se islo poslije deset sati navece pa do dva-tri po ponoci.Tamo se je filcovalo,a vi sada dijelite grah za prdnjavu u pola bijelog dana na Vilsonovom setalistu.