{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Mostaru sutra potpisivanje ugovora o izgradnji poddionice koridora 5c

F
9.5.2012. u 13:14
0
4
U Mostaru sutra potpisivanje ugovora o izgradnji poddionice koridora 5c
0
U Mostaru sutra potpisivanje ugovora o izgradnji poddionice koridora 5c
Sutra, 10. maja, u 14 sati u zgradi federalnih institucija u Mostaru bit će potpisan Ugovor o izgradnji autoceste na koridoru 5c, poddionica Zvirovići-Kravice.
Ugovor će potpisati Ensad Karić, direktor JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, te Michal Štefl i Ljubomir Ćubić u ime konzorcija kojeg čine kompanije OHL ŽS a.s. i Niskogradnja d.o.o. Laktaši. Supotpisnici ovog ugovora su federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić i menadžer za marketing i vanjsku trgovinu u kompaniji OHL ŽS a.s. Zdenek Zedniček.

Potpisivanju Ugovora će prisustvovati premijer FBiH Nermin Nikšić, Nj.E. Tomaš Szunyog, ambasador Češke Republike u BiH i predstavnici EBRD-a.

Na osnovu međunarodno provedenog konkursa, Evropska banka za obnovu i razvoj je 26. marta dala saglasnost na evaluacioni izvještaj tenderske komisije JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar za projekat izgradnje autoceste na poddionici Zvirovići-Kravice. Prema tom izvještaju predloženo je da ugovor bude dodijeljen Konzorciju kojeg čine kompanije OHL ŽS a.s. i Niskogradnja d.o.o. Laktaši.

Nakon dobivanja saglasnosti od strane EBRD-a, JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar su primile bankarsku garanciju u iznosu od 6.162.036,13 eura čime su se stekli uvjeti za potpisivanje navedenog ugovora. Ugovoreni rok za završetak radova iznosi 20 mjeseci.

Ovim ugovorom počinje izgradnja novih 5 kilometara autoceste na južnom dijelu koridora 5c. Ukupna vrijednost ugovora je 61.620.361,22 eura, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: