{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Mostaru počela sjednica Vlade FBiH

F
FENA
18.3.2015. u 11:54
3
9
U Mostaru počela sjednica Vlade FBiH
3
U Mostaru počela sjednica Vlade FBiH
Vlada Federacije BiH će se na današnjoj 156. sjednici, koja je počela u Mostaru, izjasniti o davanju prethodne suglasnosti Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije za izdavanje energetskih dozvola za više privrednih društava.
Riječ je o izdavanju dozvola za izgradnju vjetroelektrana koje su podnijeli JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo za izgradnju VE "Podveležje, gospodarsko društvo KONCIG d.o.o. Posušje za izgradnju vjetroelektrane "Debelo brdo" i kompanija F.L.Wind d.o.o. Tomislavgrad za izgradnju vjetroelektrane "Jelovača", saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Federalna vlada će razmotriti informacije Federalnog ministarstva energije rudarstva i industrije o primjeni Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji BiH i o realizaciji kreditnih sredstava osiguranih Budžetom Federacije BiH za 2012., 2013. i 2014. godinu.

Uz nekoliko izjašnjenja o inicijativama za izmjene federalnih zakona, Federalna vlada će se upoznati s Finalnim izvještajem Federalne uprave za inspekcijske poslove o realiziranim inspekcijskim nadzorima 48 subjekata s područja FBiH koji su aplicirali za poticaje u poljoprivredi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: