{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH danas o poslovanju Željeznice FBiH

28.1.2015. u 09:54
18
5
Vlada FBiH danas o poslovanju Željeznice FBiH
18
Vlada FBiH danas o poslovanju Željeznice FBiH
Vlada Federacije BiH će na današnjoj 149. sjednici, koja je počela u Sarajevu, razmatrati Informaciju o utjecaju na poslovanje JP Željeznice FBiH d.o.o. Sarajevo i ostalih privrednih subjekata koji koriste prijevoz željeznicom zbog pokretanja postupka prinudne naplate poreznih obaveza JP ŽFBiH d.o.o. Sarajevo po rješenju Kantonalnog poreznog ureda Sarajevo.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Također, bit će razmatrana i Informacija Agencije za bankarstvo FBiH koja se odnosi na korisnike kredita vezanih za švicarski franak.

Dnevnim redom predviđeno je izjašnjavanje o predloženim izmjenama i dopunama tri federalna zakona: o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, o mjeriteljstvu, te o naftnim derivatima.

Predviđeno je razmatranje odluka o odobravanju pokretanje postupka finansijske konsolidacije privrednih društava "Klas“ d.d. Sarajevo i "Konjuh“ d.d. Živinice, a Vlada će se izjasniti i o davanju prethodne saglasnosti na Prijedlog rješenja o dodjeli dijela sredstava utvrđenih u Budžetu FBiH za 2014. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije na poziciji “Izdaci za finansijsku imovinu-ostala domaća pozajmljivanja” (Kreditiranje pod povoljnim uslovima u poplavljenim područjima) privrednom društvu "Škrebo" d.o.o. Doboj-Istok.

Na inicijativu ovog ministarstva, u dnevni red je uvršten i Prijedlog odluke o usvajanju Bilansa energetskih potreba FBiH za 2015. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: