U Mostaru otvoren Ured Vlade RS

F
FENA
16.1.2013. u 12:44
21
82
U Mostaru otvoren Ured Vlade RS
21
U Mostaru otvoren Ured Vlade RS
U Mostaru je danas službeno s radom započeo Ured Vlade Republike Srpske.
Po riječima ministrice za ekonomske odnose i regionalnu suradnju RS-a Željke Cvijanović, ovaj ured će predstavljati institucionalnu vezu srpske zajednice koja tu živi s Vladom i institucijama Republike Srpske, ali i servis za sve građane koji imaju potrebu komunicirati s Vladom RS-a.

"Na ovom području postoji velik broj srpskih povratnika, a i nekoliko stotina osoba iz RS-a studira u ovom gradu. Oni su bitan segment ovog ureda, ali to nije limitirajuće. Uredu će se moći obraćati svi koji žele komunicirati s Vladom RS-a i predstavljat će komunikacijski mosti između Mostara i Vlade RS", kazala je ministrica koja je danas boravila u Mostaru.

Dodala ja kako su za rad ovog ureda zainteresiranost pokazali i gospodarstvenici.

"Građani s područja Hercegovina sada će mnogo lakše komunicirati s Vladom RS-a u Banja Luci, odnosno lakše će podnositi zahtjeve te dobijati odgovore na postavljene upite. Također, građani od danas neće imati dodatne troškove kojima su ranije bili izloženi jer više neće morati putovati u Banja Luku za određene stvari", kazala je Cvijanovićeva.

Ured Vlade RS-a u Mostaru otvoren je na inicijativu Srpske pravoslavne crkve, a nalazi se u Vladičanskom dvoru, gdje je smješten i Konzulat Republike Srbije.

Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije kazao je u izjavi za novinare kako je najvažnije kako je Ured napravljen s dobrim namjerama, odnosno da pomogne povratnicima i onima koji žive na tom području.

"Vlada RS-a napravila je veliki iskorak što je otvorila ured u Mostaru, a ne u Trebinju, Nevesinju ili Gacku...To će imati rezultata za povratak, ali i za opstanak", kazao je vladika Grigorije, dodavši kako će ovaj ured biti u funkciji života.

"Nije važno izgraditi crkvu, već i život oko nje", poručio je vladika Grigorije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (82)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: