|

U Modriči ekshumirana tijela žrtava iz proteklog rata

U Modriči ekshumirana tijela žrtava iz proteklog rata
0
F
FENA
12.12.2011. u 13:43
0
komentara
0

dijeljenja
U Modriči ekshumirana  tijela žrtava iz proteklog rata Foto: Arhiv
Na lokaciji gradsko groblje u Modriči 6. i 7. decembra izvršena je ekshumacija prilikom koje je pronađeno deset tijela, koja su forenzički obrađena i uzet DNK uzorak, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
Ova tijela su pohranjena na gradskom groblju u Modriči do dobijanja DNK izvještaja. DNK nalaz ovih tijela radit će se u laboratoriju Međunarodnog instituta za traženje nestalih osoba (ICMP).

Ovoj ekshumaciji prisustvovali su predstavnici Međunarodnog instituta za traženje nestalih osoba (ICMP), predstavnici Instituta za traženje nestalih osoba BiH, predstavnici MUP-a Republike Srpske, ljekar sudske medicine i istražilac Tužilaštva BiH.

Izvršenim ekshumacijama rukovodio je istražilac Tužilaštva BiH, koji je po instrukcijama tužioca koordinirao rad policijskih, forenzičkih i drugih ovlaštenih osoba koje vrše proces ekshumacije.

Tužilaštvo BiH, zajedno s institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih osoba u BiH, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.