{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U "kasi" Banje Luke sve manje prihoda

F
30.6.2015. u 17:19
0
29
U "kasi" Banje Luke sve manje prihoda
0
U "kasi" Banje Luke sve manje prihoda
Banja Luka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na Skupštini Grada Banje Luka danas je usvojen rebalans ovogodišnjeg budžeta u iznosu od 118,7 miliona KM, što je za 2,08 miliona, odnosno 1,7 posto manje u odnosu na prvobitni budžetski okvir.
Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović je ponovio da je razlog za umanjenje budžeta pad prihoda po osnovu PDV-a od više od 40 miliona KM.

Ukazao je da to predstavlja problem, budući da, kako je naveo, izvorni prihodi nisu izdašni i njima nije moguće finansirati sve ono što je zakonska obaveza u pogledu infrastrukture i socijalne sfere u najvećem gradu RS-a.

"Grad Banja Luka može da vodi bitku na dva pravca. U raspravi sa nadležnim ministarstvima Vlade RS trebalo bi da vidimo na koji način možemo zaustaviti pad prihoda koji imamo u gradskom budžetu od PDV-a i poreza na nekretnine", rekao je Gavranović i izrazio mišljenje da se porez na nekretnine u Banjoj Luci i dalje prikuplja u malom obuhvatu, imajući u vidu broj objekata i vrijednost imovine.

Tvrdi i da veliki broj ljudi u gradu ne plaća komunalnu naknadu ili je ne plaćaju u objektivnom iznosu koji bi trebalo da plaćaju.

"Preispitaćemo posebno sve velike lokacije i objekte, jer smo izgubili mnogo novca. Siguran sam da ćemo sprovođenjem ovih mjera imati mnogo veće efekte kada je u pitanju priliv sredstava u budžet", zaključio je Gavranović.

Na današnjem zasjedanju odbornici su usvojili i Odluku o pokriću kumuliranog deficita sa stanjem na dan 31. decembra 2014. godine u iznosu od 10.413.620 KM, od čega se 7.239.850 KM odnosi na 2014. godinu, a 3.173.769 KM na preostali dio deficita iz 2012. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: