Milorad Dodik
10

"U Karađorđevu se nije desilo ništa spektakularno"

SRNA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik ocijenio je da se danas u Karađorđevu nije desilo ništa više od protokolarnog sastanka i da on njime nije posebno impresioniran.

On je konstatovao da su takvi sastanci dobri oblici komunikacije i da bi bilo dobro da se na njima razgovara o ekonomskoj saradnji.

"Vidjeli smo da je u Sarajevu bilo nekakvih priprema kao da bi se na tom sastanku trebale donijeti nekakve  deklaracije ili rezolucije, a vidjeli smo da ni od istambulske rezolucije nema ništa", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa opštinskim odborom SNSD-a Mrkonjić Grad.

Dodik je naglasio da ono što unosi dozu podozrenja jeste uloga Turske koja želi da u BiH isključivo podržava jednu stranu i to bošnjačku, kao što je to i vidljivo kroz više izjava turskog ministra inostranih poslova /Ahmeta Davutoglua/.

"Sada Turska ulazi u jednu višu fazu, a to je da za svoju navijačku politiku u BiH kroz podršku jednoj strani želi da dobije podršku na regionalnom nivou", konstatovao je Dodik.

U Karađorđevu su se danas sastali predsjednik Srbije Boris Tadić, predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, bošnjački i hrvatski član Predsjedništva Bakir Izetbegović i Željko Komšić, te predsjednik Turske Abdulah Gul.